Hrvatska kuhinja

Mahune s krušnim mrvicama

Poznate i pod nazivom abšmalcane mahune, ovaj način pripreme mahuna je svakako jedan od najjednostavnijih. Dodajte im restani krumpir, malo prepržene domaće pancete i imate cjelovit obrok koji nijedan slavonac ni zagorac ne bi mogli odbiti.
 Getty Images/iStockphoto

Doslovan prijevod ovog recepta ''abšmalcane mahune'' znači zauljene mahune, mahune na putru. Vodite računa da mahune ne prekuhate, dovoljno je da budu potopljene u vodi 2-3 minute. Vodu svakako posolite i uživate u starom receptu koji nikada ne izlazi iz mode.

Trebat će vam:

450 g Ledo miješanog povrća za juhu
2 režnja češnjaka
80 g maslaca
4 žlice krušnih mrvica
sol i papar

Green beans with spicy breadcrumbs on a plate
Getty Images/iStockphoto

Priprema:

Povrće blanširati u vodi i dobro ga procijediti. Na maslacu otopiti maslac pa dodati krušne mrvice kratko miješati na vatri i dodati povrće, sol i papar te nakon par minuta skinuti s vatre.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. studeni 2024 17:54