Savjeti za ultimativnu fritaju:
1. Kontrola temperature je ključ uspjeha.
2. Solimo jaja kad su na polovici pečenja.
3. Nikad ne ostavljamo fritaju bez nadzora (stalno miješanje).
4. Pečemo na srednje jakoj vatri, ali po principu da stavljamo i mičemo tavu s vatre.
5. Pecite na kombinaciji maslaca i maslinova ulja.
6. Na kraju začinite s malo mljevenog papra i maslinova ulja.
Recept za fritaju sa šparogama
Trebat će vam:
vezica šparoga (divljih ili uzgojenih)
6 jaja
1 žličica maslaca
1 žličica maslinovog ulja
sol, papar
malo temeljca i bijelog vina
Priprema:
Razmutite četiri jaja i nemojte ih soliti. Šparoge prepržite na malo maslinova ulja dok ne omekšaju. Podlijte ih s malo temeljca i malo bijelog vina. Kad se umak reducira, ubacite jaja i konstantno miješajte. Na polovici pečenja solite fritaju, a otada povremeno mičite i stavljajte tavu na vatru kako se ne bi prepekla. Na kraju dodajte i malo maslaca pa poslužite s malo maslinova ulja i svježe mljevenim paprom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....