KREMASTA I LAGANA

STVARNO DOBRI SAVJETI ZA BAŠ NAJBOLJU FRITAJU: Temperatura i vatra su ključ uspjeha!

 Berislava Picek / Hanza Media
Bilo da pripremate fritaju od šparoga ili neku drugu, vašu omiljenu, fritaju, držite se ovih savjeta i uvijek će vam ispasti savršeno svilenkasta!

Savjeti za ultimativnu fritaju:

1. Kontrola temperature je ključ uspjeha.

2. Solimo jaja kad su na polovici pečenja.

3. Nikad ne ostavljamo fritaju bez nadzora (stalno miješanje).

4. Pečemo na srednje jakoj vatri, ali po principu da stavljamo i mičemo tavu s vatre.

5. Pecite na kombinaciji maslaca i maslinova ulja.

6. Na kraju začinite s malo mljevenog papra i maslinova ulja.

Rijeka, 210416.
Novi gastro kutak Pijaca 21 u neposrednoj blizini gradske trznice nudi zanimljiva jela i marende pod vodstvom Denisa Zembe i uz vodjenje Rade Malobabica.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Recept za fritaju sa šparogama

Trebat će vam:

vezica šparoga (divljih ili uzgojenih)
6 jaja
1 žličica maslaca
1 žličica maslinovog ulja
sol, papar
malo temeljca i bijelog vina

Rijeka, 210416.
Novi gastro kutak Pijaca 21 u neposrednoj blizini gradske trznice nudi zanimljiva jela i marende pod vodstvom Denisa Zembe i uz vodjenje Rade Malobabica.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Priprema:

Razmutite četiri jaja i nemojte ih soliti. Šparoge prepržite na malo maslinova ulja dok ne omekšaju. Podlijte ih s malo temeljca i malo bijelog vina. Kad se umak reducira, ubacite jaja i konstantno miješajte. Na polovici pečenja solite fritaju, a otada povremeno mičite i stavljajte tavu na vatru kako se ne bi prepekla. Na kraju dodajte i malo maslaca pa poslužite s malo maslinova ulja i svježe mljevenim paprom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. prosinac 2024 04:44