Svima nam se dogodilo da smo otvorili teglicu omiljenog ajvara ili pekmeza, zagrabili žličicu, dvije i pospremili ga u hladnjak. A onda, kad smo ga idući puta htjeli konzumirati, dočekalo nas je neugodno iznenađenje - na njega se navukla zelena plijesan, pa smo teglicu brže bolje zatvorili i bacili da se spore plijesni ne šire kuhinjom. Muka je još i veća ako se to dogodi na zimnici koju smo sami radili, pa imamo dojam kako nam je sav trud "otišao u vjetar". No, jedan mali trik mogao bi pomoći da se to više ne ponovi.
Naime, nakon što otvorite teglicu džema, pinđura ili ajvara a ne potrošite je do kraja, prilikom vraćanja u hladnjak jednostavno je okrenite naopako - na stranu poklopca. Tako će sadržaj u teglici, koji je došao u kontakt sa zrakom, žličicom, nožem, prstima ili nečim drugim što sadržaj staklenke može kontaminirati, ostati uz poklopac, što će smanjiti mogućnost razmnožavanja bakterija i gljivica te pojave odbojne zelene plijesni.
Ovo rješenje je, kažu oni koji su ga isprobali, jednostavno i učinkovito, a uštedjet će vam i novac.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....