Sendviči su popularni diljem svijeta i omiljeno su jelo u svim kulturama. Razlikuju se od regije do regije, pa tako i dolaze u različitim oblicima i s različitim dodacima. Jedno su od onih jela koje možemo jesti u bilo koje doba dana - za doručak, užinu, ručak i večeru.
Postoji mnogo vrsta sendviča koji se sastoje od šnite kruha, šunke i sira, mogu biti topli i hladni, ali i slani i slatki. Najveća prednost sendviča kao obroka jest to što nam za njegovu pripremu ne treba puno vremena, a možemo ga nadjenuti gotovo svime što u tom trenutku pronađemo u kuhinji.
U BORBI PROTIV SUHOG SENDVIČA
Često puta znalo nam se dogoditi da sendvič koji brzinski napravimo bude presuh, pa smo mu najčešće, onako usputno, dodali sirni namaz ili majonezu. No, u potrazi za nečim boljim i inovativnim što će obogatiti naš sendvič zapravo i nismo morali dugo tragati, jer nam je rješenje bilo pred nosom.
KLJUČ JE U SLANINI
Masnoća slanine može se činiti kao nešto čega biste se trebali riješiti nakon što je ispečete za doručak ili kao dodatak burgeru, no kada bolje razmislimo, logičnije je sačuvati je jer masnoća koju slanina ostavlja za sobom zapravo ima divan okus. Bez obzira na to koristite li ga u tekućem ili krutom obliku, slanina je sastojak koji će transformirati okus bilo kojeg jela.
Sasvim nam je jasno kako su najvažniji dio sendviča dvije kriške između kojih se zatim dodaje nadjev, ali funckija kruha ne mora biti samo da drži sve na okupu, već i ljubiteljima sendviča nudi mogućnost nadogradnje okusa na dva različita načina. Osim što ga možete premazati maslacem, senfom ili majonezom, dobra opcija uvijek će biti upravo masnoća koju će ispustiti slanina.
Prvi je prženje komada kruha izravno u masnoći od svježe slanine, a drugi je spremanje te topljene masnoće i korištenje kao maslac te premazivanje kruha po izboru prije nego što ga stavite na vruću tavu. U svakom slučaju, mast od slanine će dodati sladak, zadimljen i pikantan okus za koji možda niste znali da vam nedostaje.
BEZ MOKRIH SENDVIČA
Koje vrste sendviča ispeći na masnoći od slanine? Ova masnoća dobro odgovara jutarnjem sendviču s jajima i sirom, ali možete je koristiti i za tostiranje kruha prije nego što mu dodate, primjerice, sirni namaz ili omiljenu suhu kobasicu.
Dok je okus primarni razlog za dodavanje masnoće od slanine u vaš sendvič, prženje kruha u njoj ima dodatnu prednost jer pomaže vašem kruhu da postane hrskav i ne popušta pod pritiskom sastojaka s visokim sadržajem vode, kao što su zelena salata i rajčice. Upotrijebite ga za one sendviče koje pakirate za piknik na plaži i nećete se morati brinuti da će se razmočiti.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....