Obožavamo naletjeti na dobar, a jednostavan trik pomoću kojeg naša jela postaju još ukusnija pa smo, kada smo otkrili da u samo dvije sekunde ljetnu salatu možemo učiniti još boljom, odmah odlučili isprobati onaj koji uključuje režanj češnjaka i zdjelu za salatu.
Naime, ako volite češnjak u salati, ali ga ne volite osjetiti i cijeli dan nakon što ste završili s ručkom, odlična ideja bit će zdjelu za salatu prije kombiniranja sastojaka jednostavno natrljati režnjem češnjaka. Ovaj trik pronašli smo na portalu America‘s Test Kitchen, gdje su ga testirali na drvenim i keramičkim posudama i konačni rezultat bio je više nego zadovoljavajuć pa smo ga, logično, odlučili isprobati i mi.
Ovog puta radili smo salatu od rajčice, slanutka i krastavaca, začinili je limunovim sokom, maslinovim uljem i bosiljkom, a budući da se rajčica savršeno slaže s češnjakom, ali je salata ovog puta bila namijenjena gostima, zaključili smo da je pravi trenutak da iskušamo ovu metodu.
Koristili smo staklenu posudu, a prije nego smo u nju ubacili sve sastojke za salatu, jednim režnjem češnjaka dobro smo je iznutra natrljali. Kada smo dodali sve sastojke, posudu smo protresli i stavili u hladnjak, a zatim je izvadili tik prije posluživanja. Češnjak se osjećao u pozadini, ponajaviše mirisom i to već na prvu, kada smo tek otvorili zdjelu sa salatom, a nešto blažu aromu primijetili smo i u okusu. Ono što nam se ipak najviše svidjelo jest činjenica da smo izbjegli neugodno žvakanje komadića češnjaka i, najbolje od svega, nakon ručka nitko nije imao potrebu prekrivati usta rukom. S obzirom na to, vjerujemo kako ćemo ovaj trik iskoristiti još koji put.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....