Kada su u pitanju pohanci, dileme nema, volimo ih slasne i hrskave, ali ne previše masne ili s predebelom koricom od paniranja pored koje se meso može izgubiti. Upravo zato, neprestano smo u potrazi za dobrim savjetima kako ih učiniti još boljima pa nas je posebno zaintrigirala objava na Facebook stranici Cook‘s Illustrated u kojoj je pojašnjeno kako se dobar pohanac od lošeg razlikuje i po tome odvaja li se i u kojoj mjeri hrskava korica od mesa.
Navode tako, ako želite da se paniranje odvoji od mesa, u jaja možete dodati ulje, kako biste podmazali proteine. Dodaju i kako je dobro koristiti sitne mrvice koje će stvoriti kompaktniji sloj koji će zarobiti paru između mesa i paniranja i, konačno, savjetuju da pri pečenju meso zalijevate vrućim uljem. Kao razlog da se pohanci pripremaju na ovaj način naveli su dobivanje elegantnije korice koja neće postati gnjecava prebrzo.
Budući da su na Cook‘s Illustrated upravo pohance s većim rupama između mesa i paniranja prozvali boljima, u komentarima na društvenim mrežama izazvali su veliku raspravu. Brojni korisnici složili su se da ipak više vole komade na kojima su mrvice i meso sljubljeni, a mnogi su naveli i kako su imali prilike isprobati njemačke i austrijske šnicle, kako su uvijek bolji bili oni koji nisu imali zraka između mesa i hrskave korice te kako cijela objava nema baš nikakvog smisla.
"Nisam fan ovakve pripreme, imam osjećaj da sam zeznula cijelo jelo kada mi se dogodi da se korica odvoji od mesa", jedan je od komentara.
"Prošlo je dosta vremena otkad sam pohađao kulinarsku školu i radio u restoranima, ali kunem se da se ista ilustracija koristi u mojim školskim udžbenicima kako bi se demonstriralo nešto potpuno suprotno od ovog posta. Kladim se da i svaki chef misli isto, a na temelju komentara, čini se da tako misle i Nijemci (i većina ljudi). Meso s desne strane očito izgleda sočnije, dok lijevo izgleda kao presjek moje cipele", napisao je drugi korisnik društvene mreže Facebook.
Bez obzira na to jeste li fan jednog ili drugog, u nastavku ostavljamo recept Marka Palfija za superhrskave i nevjerojatno aromatične pohance koje vrlo lako možete nadograditi (ili pokoji sastojak oduzeti ako vam nije pri ruci) po samo svojoj želji. Preporučujemo posluživanje uz kremastu krumpir salatu. Recepte i savjete kako je napraviti još ukusnijom možete pronaći ovdje.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....