Najjednostavniji i vjerojatno najbrži način kako određeni desert možete učiniti još bogatijim i zasitnijim, neovisno o tome od čega je izrađen, svakako je dodavanje šlaga. Kada ne dolazi iz boce, nego je ručno rađen od vrhnja za šlag, odmah je ukusniji, a rado ga stavljamo na svježe voće, u čašice s raznim kremama na bazi pudinga ili pak kao dodatak uz brojne slatke pite, a da o šlagu i vrućoj čokoladi ni ne govorimo. Nađe se slatka namjena za šlag u svakoj sezoni, a kada je voće osobito sočno i slatko, hladni šlag može doći kao dobrodošlo osvježenje.
Kao što svi kućni slastičari jako dobro znaju, kod šlaga je nezgodno što je najljepše teksture neposredno prije posluživanja, što nekada zna uvaliti u škripac, pogotovo ako je na meniju još cijeli niz drugih jela koje želite poslužiti obitelji i prijateljima. Ipak, pripremiti ga unaprijed nije sasvim nemoguće, osobito ako ga malo doradite.
Sve što vam treba je malo grčkog jogurta! Ova metoda osobito će se svidjeti onima koji tučeni šlag smatraju teškim slastičarskim sastojkom jer mu dodaje malo kiseline. Naravno, u šlag se može ubacivati i kiselo vrhnje, ali grčki jogurt će na nježniji način šlag učiniti još ukusnijim za jesti. Potrebna je svega jedna žlica grčkog jogurta na 240 ml vrhnja za šlag, a pritom je važno da koristite obični punomasni grčki jogurt.
Dodatna kiselkastost ovako spremljenog šlaga dobro će vam doći ako poslužujete slađi desert jer će vam pomoći izbalansirati okuse. A ekstra masnoća koju grčki jogurt dodaje u šlag pomaže mu održati i strukturu tijekom stajanja. To znači da ćete ovako spremljeni šlag moći držati neko vrijeme u hladnjaku bez da se raspadne i razdvoji, što će vam osloboditi prostora za sve druge zabavne aktivnosti koje ste planirali u kuhinji.