BLAGDANSKA KUHINJA

CHOUQUETTE: Klasični francuski recept koji morate probati!

Otkako su Céline i njezin suprug Sebastien Varmant na Bukovačkoj cesti otvorili La Marquise Boulangerie & Patisserie, Zagrepčani su se zaljubili u francuske kolače i, naravno, kruh.
 Biljana Blivajs / CROPIX

Kad smo je zamolili da za Dobru hranu ispeče karakteristične francuske kolače i kruh koji se jedu za uskrsne blagdane, Céline se rado odazvala i pripremila za nas nekoliko ukusnih recepata. Jedan od njih bio je za slatke kekse chouquette koji se jedu uz čaj ili kavu, a mogu se prerezati i napuniti kremom ili tučenim vrhnjem.

Zagreb, 210218.
Dolcic.
Slasticarnica La Marquise.
Uskrsnje francuske slastice.
Na fotografiji: Vlasnica slasticarnice Celine Vermant.
Foto: Biljana Blivajs / CROPIX
Biljana Blivajs / CROPIX
Céline Varmant, vlasnica slastičarnice 'La Marquise'

Chouquette

Sastojci za tijesto

• 125 ml vode
• 125 ml mlijeka
• 100 g maslaca
• 2 g soli
• 5 g šećera
• 175 g brašna
• 6 jaja

Priprema

U zdjelu stavite vodu, mlijeko, maslac, šećer i sol pa pustite da zavrije. Uz stalno miješanje dodavajte brašno. Potom u istoj zdjeli, na laganoj vatri, miješajte mikserom 5 minuta.

Pustite da se ohladi pa umiješajte jedno po jedno jaje i miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Uz pomoć slastičarske vrećice smjesu stavite na pleh pokriven papirom za pečenje. Za chouquette radite hrpice veličine oraha.

Prije pečenja chouquette posipajte krupnim šećerom. Pecite u zagrijanoj pećnici na 190 Celzijevih stupnjeva 35-40 minuta (ne smijete otvarati vrata pećnice).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. studeni 2024 10:15