Doslovan prijevod riječi ''papazjanija'' je mješavina svega i svačega, zbrka, nered... Zašto? Jer u ovom jelu koristite mnoštvo povrća s ukusnim mesom. Što se mesa tiče, izbor je na vama, možete koristiti piletinu ili crveno meso po izboru. Povrće nikako ne smijete zaobići, a što je raznovrsnije, to je bolje! Bacite se na pripremu!
Trebat će vam:
0,5 kg pilećeg filea 1 glavica crvenog luka 1 režanj češnjaka 450 g Ledo đuveča 2-3 krumpira 1 žlica vinskog octa 1 dl bijelog vina 2,5 dl pasirane rajčice 4 žlice ulja 1 žlica brašna sol papar mljevena crvena paprika |
Priprema:
Na ulju popržiti meso nasjeckano na kockice. Meso izvaditi pa dodati luk narezan na kriškice i Ledo đuveč te češnjak narezan na četvrtine. Pustiti da zakuha pa uliti vino, pasiranu rajčicu i brašno razmućeno u octu. Začiniti i kuhati 15 minuta. Zatim vratiti meso i pustiti da se sastojci sjedine.
Isprobajte i musaku s povrćem, junetinom i krumpirom te zapečene paprike s povrćem i slaninom!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....