LETEĆA TVRĐAVA

Brabus 900 Rocket Edition preuzeo titulu najbržeg SUV-a s maksimalnom brzinom od 330 km/h!

Brabusova posljednja kreacija, 900 Rocket Edition, predstavljena je na Salonu jahti u Monaku ove godine
Brabus 900 Rocket Edition
 Brabus

Prije dva mjeseca Brabus je predstavio 800 SUV Coupe koji se temelji na Mercedes-AMG GLE 63 S 4MATIC+ Coupeu, a čini se kako je njemački tuner od tada imao pune ruke posla i plan još brže verzije.

image
Brabus 900 Rocket Edition
Brabus

Brabusova posljednja kreacija, 900 Rocket Edition, predstavljena je na Salonu jahti u Monaku ove godine, i to kao 'najbrži ulično legalni SUV na svijetu', s maksimalnom brzinom od 330 km/h. Samo 25 primjeraka 900 Rocket Editiona je u planu, a cijene će počinjati od 381.000 eura (2,8 milijuna kuna).

image
Brabus 900 Rocket Edition
Brabus

Ispod poklopca motora smješten je twin-turbo V8 s povećanom zapremninom od 4407 kubika, u odnosu na prethodnih 3982. Osim toga, ugrađeni su veći turbopunjači, veći kovani klipovi, duže kovane klipnjače, čvršća radilica i još mnogo toga... U konačnici, modificirani V8 sada je sposoban za impresivnih 900 KS (662 kW) i 1250 Nm okretnog momenta. Ove brojke prenose se na sva četiri kotača putem 9-stupanjskog automatika.

image
Brabus 900 Rocket Edition
Brabus

Do stotke 900 Rocket Edition dolazi za samo 3,2 sekunde, a kad se to iskombinira s maksimalnom brzinom od 330 km/h, imate brži SUV od Bentleya Bentayge Speed, Lamborghinija Urusa, Porschea Cayennea Turbo GT-a i gotovo bilo kojeg drugog SUV-a dostupnog na tržištu.

image
Brabus 900 Rocket Edition
Brabus

Brabus je također dodao vlastiti upravljački modul u sustav zračnog ovjesa, pri čemu je od standardnog modela niži za 25 milimetara. Kočenje odrađuju ventilirani i poprečnu bušeni karbonsko-keramički diskovi dimenzija 400 milimetara sprijeda i 360 milimetara straga.

image
Brabus 900 Rocket Edition
Brabus

Dizajn je ažuriran sličnim stilom kao i na ranijem Brabusu 800 SUV Coupeu, s vidljivim elementima karoserije od karbonskih vlakana na novoj rešetki, prednjem razdjelniku, produžecima blatobrana, trodijelnom stražnjem spojleru, difuzoru i ostalim manjim detaljima. Ugrađen je i sportski ispušni sustav od nehrđajućeg čelika s četiri ispušne cijevi od titana, s opcijom aktivnog upravljanja zvuka.

image
Brabus 900 Rocket Edition
Brabus

Unutrašnjost je završena finom kožom koja dolazi u bilo kojoj željenoj boji, u kombinaciji s alkantarom, drvetom i karbonskim vlaknima. Primjerak izložen u Monaku koristi akcente crvene boje za koje nismo sigurno što da mislimo... Bar su upečatljivi u kontrastu s ostatkom unutrašnjosti u Superior Grey nijansi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 23:57