EURONCAP

Najsigurniji automobili: BMW serije 5, Alfa Romeo Giulietta, Honda CR-Z, Kia Sportage i Toyota Verso!

U prošloj godini EuroNCAP testu je podvrgnuo 29 automobila, a 65 posto ih je zaslužilo maksimalan broj zvjezdica. Zanimljivo je kako je godinu prije, čak 90 posto automobila dobilo je maksimalnih pet zvjezdica

Institucija za testiranje sigurnosti automobila (EuroNCAP) objavila je popis pet najsigurnijih automobila u protekloj godini prema njihovim testiranjima.

Najsigurniji modeli u svojim kategorijama osvojili su pet zvjezdica, te najveći broj ukupnih ocjena na testiranju. Najsigurniji automobili su BMW serije 5 , Alfa Romeo Giulietta , Honda CR-Z , Kia Sportage i Toyota Verso . Svaki od spomenutih automobila proglašen je najboljim u svom segmentu, što će se zasigurno odraziti i na njihove prodajne rezultate.

U prošloj godini EuroNCAP testu je podvrgnuo 29 automobila, a 65 posto ih je zaslužilo maksimalan broj zvjezdica. Zanimljivo je kako je godinu prije, čak 90 posto automobila dobilo je maksimalnih pet zvjezdica, pa je jasno da su postrožena pravila na testiranju ipak urodila plodom.

Kriteriji su postali osjetno veći, pa su i rezultati nešto slabiji. Najlošiji rezultat u prošloj godini ostvarili su Citroën Nemo i Landwind CV9 koji su dobili tek tri zvjezdice za sigurnosna rješenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 07:28