MERCEDES 'F015 LUXURY IN MOTION'

BUDUĆNOST JE URANILA Autopiloti - nova globalna opsesija

Mercedesova vizija budućnosti na četiri kotača stavlja naglasak na komfor privatnog prostora

Iako su automobili odavno prerasli osnovnu funkciju prijevoznog sredstva, Mercedesov koncept ‘Luxury in Motion’ cijelu je priču podigao na dosad neviđenu razinu. Spektakularna vizija budućnosti na četiri kotača putnicima nudi opciju samoupravljanja, vrhunski plug-in pogon u kombinaciji dvaju elektromotora (272KS), litij-ionskih baterija i vodikovih gorivih ćelija te putničku kabinu koja izgleda kao penthouse sa sedam zvjezdica.

Pristup kabini znatno je olakšan izbacivanjem središnjih krovnih nosača i ugradnjom vratiju koja se otvaraju u suprotnom smjeru, a maksimalnom komforu pridonose četiri zasebna rotirajuća sjedala. Uz šest golemih ekrana osjetljivih na dodir, raspoređenih po cijeloj kabini, središnjom konzolom dominira glavni displej kojim se upravlja pokretima ruku i očiju.

Uz pregršt novih tehnologija poput ‘Car2Car’ i ‘Car2Object’, komunikacija sa svim ostalim sudionicima u prometu dovedena je gotovo do savršenstva. Premda je serijska verzija još daleko od zelenog svjetla za masovnu proizvodnju, Mercedesova vizija koncepta mobilnosti ostavlja bez daha.

Umjesto primarne funkcije prijevoza od točke A do točke B, Nijemci su naglasak stavili na komfor privatnog prostora i vrijeme koje smatraju najvećim luksuzom i imperativom 21. stoljeća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. srpanj 2024 01:16