‘STRAŠNA SLUČAJNOST‘

U bizarnoj nesreći poginuo rusko-izraelski biznismen: ‘Auto je skliznuo u jezero, prevrnuo se...‘

Boris Ostrobrod, osnivač lanca dućana odjećom Sela, koji ima 181 trgovinu u 14 država, poginuo je u Latviji

Boris Ostrobrod

 Valeriy Sharifulin/Tass/Profimedia

U bizarnoj automobilskoj nesreći u Latviji poginuo je rusko-izraelski biznismen Boris Ostrobrod (65), osnivač lanca dućana odjećom Sela. Naime, automobil u kojem se vozio otklizao je u jezero. U automobili su bili Boris Ostrobrod i njegov bratić i partner Arkadij Pekarevski. I dok se Pekarevski uspio spasiti, 65-godišnji Ostrobrod je potonuo s automobilom i utopio se.

O nesreći su na svojim Facebook profilima objavili Artjom Pekarevski i Ostrobrodov sin Eduard, koji kažu da je tragična nesreća "strašna slučajnost".

"Tragična nesreća - vozio sam auto duž jezera prema našem domu u Latviji. Automobil je skliznuo u jezero, prevrnuo se i Borja se utopio", napisao je Pekarevski na Facebooku. Prema njegovim riječima, sprovod Ostrobroda bit će održan u Izraelu.

Inače, Ostrobrod i Pekarevski stvorili su Sela početkom devedesetih u Sankt Peterburgu. Brend je dobio ime po plaži u ljetovalištu Bat Yam u blizini Tel Aviva, gdje su se preselili.

Uskoro su se počeli širiti izvan granica Rusije pa danas Sela imaju 181 dućan u 14 država. Tvrtka je 2019. godine prodana Melon Fashion Groupu, koji posjeduje trgovačke lance odjeće Befree, Love Republic i Zarina.

Sada Sela prodaju odjeću za trudnice i bebe, a većina se "robe", piše moskovki poslovni list RBK, šije u Kini i Bangladešu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 07:47