PUKOVNIK BOJKO

Bliski Putinov suradnik pronađen mrtav, istražitelji u šoku: ‘Kako je mogao sam sebi pet puta pucati u prsa...‘

Zamjenik šefa prestižne Pacifičke više pomorske škole Makarov u Vladivostoku pronađen je s višestrukim ranama od metaka na tijelu

Vadim Bojko

 Not Supplied/Willwest News/Profimedia/Not Supplied/willwest News/profimedia

Pukovnik Vadim Bojko (44), bliski suradnik ruskog predsjednika Vladimira Putina, pronađen je mrtav u svom uredu u Rusiji.

Kako piše Mirror, Bojko, koji je bio zamjenik šefa prestižne Pacifičke više pomorske škole Makarov u Vladivostoku, pronađen je s višestrukim ranama od metaka na tijelu.

Otac dvoje djece, koji je navodno bio zadužen za naoružanje i streljivo na elitnoj akademiji, došao je na posao kao i obično.

Ali ubrzo nakon što je ušao u svoj ured, začulo se pet hitaca, kažu izvještaji.

Dežurni časnik koji je čuo pucnjavu potom je dojurio na lice mjesta i vidio Bojkovo tijelo.

Dok su prva izvješća u Rusiji govorila da se sumnja na samoubojstvo, medij BAZA, koji ima bliske veze s policijom, tvrdi da su kriminalistički istražitelji pronašli pet čahura i četiri pištolja Makarov pored mrtvog pukovnika. Postavlja se pitanje kako je pukovnik mogao sam sebi pet puta pucati u prsa.

Vladimir Osčenko, direktor lokalne televizije, također vjeruje da se Bojko ubio. "Kada se časnici počnu ubijati, nešto nije u redu s državom i državnom službom", napisao je Osčenko na Facebooku, dodajući da su Bojkovo samoubojstvo potvrdili odjel za tisak Tihooceanske flote i admiralski savjetnici zapovjednika flote, javlja neovisni ruski medij Meduza.

Bojko je zadnji u nizu Rusa na visokim pozicijama koji su umrli u misterioznim okolnostima od početka rata u veljači.

Podsjetimo, od početka ove godine, a pogotovo nakon agresije na Ukrajinu 24. veljače, Rusiju je zapljusnuo val misterioznih i dijaboličnih samoubojstava ili vrlo čudnih padova kroz prozor poznatih ruskih poduzetnika, oligarha i top-menadžera iz energetskog i vojnog sektora, uglavnom bliskih ili s dobrim vezama u Kremlju.

Opširnije pročitajte OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:34