TUGA U ŠPANSKOM

Umro je omiljeni zagrebački pedijatar od kojeg pacijenti nisu htjeli otići: ‘Sretni smo što smo ga imali‘

Nakon duge i teške bolesti preminuo je omiljeni pedijatar dr. Stipe Čular

Stipe Čular

 Facebook/

Nakon duge i teške bolesti jučer je prerano preminuo omiljeni pedijatar iz Doma zdravlja u Španskom, dr. Stipe Čular. Kroz njegovu ordinaciju prošle su generacije djece. Od dr. Čulara nitko nije htio otići pa nije bilo neobično da u čekaonici budu novorođenčad, ali i djeca od 12 godina koja su već pet godina trebala biti kod obiteljskog liječnika. Njemu to nije smetalo.

Znao je svakog malenog pacijenta i svakog roditelja po imenu, a njegove dijagnoze uvijek su bile točne, zbog čega je spasio brojnu djecu. Trudnice bi se već na sredini trudnoće najavljivale u ordinaciju da će roditi i ima li mjesta kod omiljenog liječnika. No mjesta nikad nije bilo, ali on bi svejedno izlazio u susret koliko je mogao.

Ne čudi, stoga, da je gotovo svake godine bio jedan od Najdoktora. Riječ je o listi koja se radi na osnovu recenzija pacijenata, u ovom slučaju roditelja.

Porijeklom je bio iz Šibenika, a njegov simpatični dalmatinski naglasak nije nestao unatoč tome što je veći dio života živio u Zagrebu. Cijenjen je bio i među kolegama pedijatrima u sekundarnoj zdravstvenoj zaštiti zbog čega, kada bi dijete došlo po njegovoj uputi u bolnicu, nije bilo sumnje da je potrebna daljnja obrada.

Na društvenim mrežama od omiljenog dr. Stipe opraštaju se Špančani...

- Divan pedijatar, toliko draga osoba, sretni smo što smo ga imali. Velika tuga, počivaj u miru najdraži doktore, smo je jedan u nizu komentara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. lipanj 2024 17:57