OPET PROMJENA

U Hrvatsku stiže novo veliko nevrijeme, za skoro cijelu državu na snazi je meteoalarm: Past će i temperature

Za vikend će temperature malo porasti, no ne očekuje se stabilizacija vremena

Ilustrativna fotografija

 Damjan Tadic/Cropix

Promjenljivo oblačno uz sunčana razdoblja te nestabilno, prognozira za četvrtak Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Mjestimice kiša te lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom, moguće izraženiji, posebice od sredine dana.

Vjetar slab do umjeren jugoistočni i jugozapadni, uz nestabilnosti lokalno pojačan.

Na Jadranu umjereno do jako jugo poslijepodne naglo u okretanju na jugozapadnjak.

Najviša dnevna temperatura uglavnom između 19 i 24 Celzijevih stupnjeva.

Žuti meteoalarm je na snazi zbog grmljavinskog nevremena za osječku, zagrebačku, karlovačku, kninsku, riječku, splitsku i dubrovačku regiju, a zbog jakog vjetra za zapadnu obalu Istre, Kvarner i Kvarnerić, Velebitski kanal, sjevernu, srednju i južnu Dalmaciju.

image

Žuti meteoalarm za 2.5.2024.

Dhmz/

Sutra će biti umjereno do pretežno oblačno, povremeno s kišom, ponegdje i pljuskovima i grmljavinom, koji uglavnom na istoku i jugu mogu biti izraženiji. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni, poslijepodne sjeverozapadni, na Jadranu mjestimice jak. Jutarnja temperatura od 7 do 12, na Jadranu između 11 i 15, a najviša dnevna uglavnom od 16 do 21 °C, u gorju malo niža, javlja DHMZ.

Meteorologinja N1 televizije Tea Blažević javlja da će danas u nastavku dana biti nestabilno, a u drugom dijelu dana će česti biti kiša i pljuskovi koji će ponegdje biti popraćeni grmljavinom.

Slično će se vrijeme nastaviti i sutra, a temperature će biti osjetno niže, posebice u kontinentalnom dijelu zemlje. Za vikend će temperature malo porasti, no ne očekuje se stabilizacija vremena. U subotu su mogući kiša i pljuskovi, dok bi nedjelja trebala donijeti nešto više sunca, prognozira Tea Blažević za N1.

HAK: Magla smanjuje vidljivost u unutrašnjosti, skliski kolnici

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u unutrašnjosti, a kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje, izvijestio je u četvrtak ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog mjestimice jače kiše moguće je zadržavanje veće količine vode na kolniku, a mogući su i odroni, osobito na cestama u gorju i na Jadranskoj magistrali (DC8).

Zbog prometne nesreće prekinut je promet na državnoj cesti DC33 kod Vrbnika. Obilazak je preko Oklaja i Biskupije.

Povremena usporavanja moguća su u zonama radova i privremene regulacije prometa. HAK vozače upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

U zonama radova na autocestama povremeno se vozi usporeno, u kolonama i uz kraće zastoje-ovisno o gustoći prometa.

U četvrtak i petak od 23 do 4 sata ujutro na Jadranskoj magistrali (DC8), predio Krvavica između Baške Vode i Makarske, zbog izvlačenja autobusa iz provalije cesta će biti zatvorena za sav promet.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu je katamaranska linija Mali Lošinj-Cres-Rijeka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 20:03