POGORŠANJE

Danas temperature idu do 30 °C, a onda slijedi promjena: Evo kakvo nas vrijeme čeka za 1. maj

I temperature će biti niže. Treba računati i na vjetrovite prilike, osobito na moru, gdje će puhati jako i vrlo jako jugo

Ilustrativna fotografija

 Lucija Ocko/Cropix

Diljem Hrvatske pretežno je vedro, kako se sa sjeveroistoka Europe prema nama pruža greben anticiklone. Stoga nas u nastavku utorka očekuje sunca u izobilju i na kopnu i na moru, a temperature će rasti do 29 ili 30 stupnjeva Celzijevih, prognozira Tea Blažević za N1 televiziju.

U unutrašnjosti će vjetar biti slab i umjeren, većinom istočni i jugoistočni, a na istoku zemlje u drugom dijelu dana prolazno i jak. Ujutro će uz obalu puhati burin, a potom do umjeren jugozapadnjak.

U srijedu će se već prijepodne skupljati oblaci, a od sredine dana sve češća će biti pojava kiše i pljuskova praćenih grmljavinom, najprije duž Jadrana i u gorskoj Hrvatskoj, ali prema večeri i drugdje. Lokalno je moguća obilnija oborina, na što upozorava sustav Meteoalarm Državnog hidrometeorološkog zavoda.

image

Vremenska prognoza za 1. maj

Dhmz/

I temperature će biti niže. Treba računati i na vjetrovite prilike, osobito na moru, gdje će puhati jako i vrlo jako jugo.

Četvrtak donosi nastavak nestabilnog vremena, uz čestu pojavu kiše i pljuskova.

I tijekom petka će biti vrlo nestabilno, još k tome i osjetno svježije.

Za vikend će temperature ponovno malo porasti, no i dalje će povremeno biti kiše i pljuskova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 20:03