INCIDENT

Skandal kod Zadra: Roditelj učenika ispljuskao i ispljuvao spremačicu škole!

Ravnatelj škole potvrdio je kako je odluka o zaključavanju škola donesena nakon ovog incidenta

OŠ Petar Preradović u Zadru

 /Luka Gerlanc/cropix

Policija je u utorak ujutro intervenirala u dvorištu Područne osnovne škole u Kožinu kraj Zadra gdje je roditelj jednog od učenika verbalno, a potom i fizički napao spremačicu škole, piše Zadarski.hr.

Roditelj je, prema zasad još neslužbenim informacijama, ispljuskao, a zatim i ispljuvao 60-godišnju spremačicu jer nije njegovom djetetu dala da za vrijeme školskog odmora uđe u školu. U međusobnom ‘natezanju‘ dječaku je navodno ozlijeđeno rame, a žena je zadobila ozlijede uha, što je ustanovljeno nakon pregleda u zadarskoj Općoj bolnici.

Policija je u utorak navečer potvrdila do je zbog incidenta u tijeku kriminalistička obrada, ali da će se više o ovom slučaju znati tijekom dana.

Zbog incidenta koji u dvorištu Područne škole, koja je dio matične škole Petra Preradovića u Zadru roditelji svih učenika su tijekom dana dobili obavijest da sutra moraju djecu dovesti na vrijeme jer će se sve škole nakon 8 sati - zaključavati.

- Zbog verbalnog i fizičkog napada jednog roditelja na našu kolegicu spremačicu u Kožinu, vrata naših škola (matične i područnih) će se od sutra zaključavati od 8:00 sati do kraja nastave.

Molim vas vodite računa da djeca ne kasne, tj. da do 8:00h uđu u školu - poruka je roditeljima.

Matičnu školu Petra Preradovića u Zadru pohađa oko 500 učenika u 25 razreda. U Područnoj školi Kožino dva su kombinirana razredna odjela razredne nastave te četiri odjeljenja predmetne nastave, a škola broji oko 80 učenika. U Područnoj školi Petrčane broj učenika je manji od deset pa škola broji samo jedan kombinirani razredni odjel za učenike od prvog do četvrtog razreda.

Ravnatelj Osnovne škole Petar Preradović Ante Barać potvrdio je kako je odluka o zaključavanju škola donesena nakon ovog incidenta koji, kako je rekao, nije izoliran slučaj.

- Nažalost smo morali donijeti takvu odluku jer su škole mjesto nulte tolerancije na nasilje. Moramo zaštititi djelatnike i djecu, posebice kada je riječ o područnim školama, jer su prilično usamljene. Od sutra će portir koji će biti na vratima bilježiti svaki ulazak u školu, tako da ne bi došlo do veće opasnosti. Imali smo već ovakvih situacija i one su izraženije što je bliži kraj školske godine. Ne znamo što bi se dogodilo da tako neka osoba uđe u školu. To ne smijemo dozvoliti - rekao je ravnatelj zadarske Osnovne škole Petar Preradović, prenosi Zadarski.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. lipanj 2024 18:13