CURE NOVI DETALJI

Nikad kažnjavanom učeniku (18) određen istražni zatvor, obitelj angažirala odvjetnika: ‘U teškoj je komi...‘

Jedino zajedničko ozlijeđenom muškarcu i napadaču u ovom strašnom događaju je da su obojica tu večer bila na maksimirskom stadionu

Napad se dogodio tijekom Dinamove proslave prvaka

 Lucija Ocko/Cropix

Javnost je šokirao slučaj pokušaja ubojstva na Trgu bana Jelačića koji se dogodio u nedjelju tijekom Dinamove proslave naslova prvaka.

I.F. (18) je nakon umalo kobnog napada na 59-godišnjaka završio u Psihijatrijskoj bolnici Vrapče, a o samom slučaju smo upitali i odvjetnika Milka Križanovića kojeg je, kako doznajemo, angažirala 18-godišnjakova obitelj. No, s obzirom na samu fazu postupka nije previše otkrivao.

- Moj branjenik je trenutno u teškoj alkoholnoj komi slijedom čega mu je pružena hitna medicinska skrb. Trenutno nije kontaktibilan, a riječ je o mladiću koji je uzoran učenik i nikad kažnjavan. Detalji cijelog slučaja su i obrani još uvijek nepoznati, a nakon prvog ispitivanja ćemo vidjeti sve okolnosne činjenice. U svakom slučaju, prema podacima kojima raspolažem, proizlazi da na strani okrivljenika nema namjere niti svijesti za počinjenje djela. I to je sve što vam mogu reći, rekao je kratko za Jutarnji odvjetnik Križanović o slučaju 18-godišnjaka kojem nije bilo ni u primisli da će mu prvi koraci u svijetu punoljetnih osoba biti ovakvi.

Inače, jedino zajedničko ozlijeđenom muškarcu i napadaču u ovom strašnom događaju je da su obojica tu večer bila na maksimirskom stadionu i uživala u Dinamovoj pobjedi. Idući njihov susret bit će u sudnici zagrebačkog suda.

U međuvremenu, Državno odvjetništvo u Zagrebu je priopćilo da je protiv 18-godišnjaka pokrenulo istragu i dežurnom sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu podnijelo prijedlog za određivanjem istražnog zatvora i koji je potom 18-godišnjaku i određen jer smatraju da postoji opasnost od ponavljanja kaznenog djela.

Tako da će iz bolnice, nakon što bude otpušten, osumnjičeni mladić biti uhićen i sproveden u Zatvor Zagreb odakle će ga, pak, u dogovorenom terminu policija dovesti na ispitivanje u državno odvjetništvo.

Treba naglasiti da će, kao i u svakom postupku, osim iskaza oštećenog, osumnjičenog te svjedoka nemilog incidenta, ključna dalje biti i vještačenja počevši od toksikološkog i psihijatrijskog na okolnost, među ostalim, 18-godišnjakove ubrojivosti tempore criminis, kao i onog medicinskog kako bi se u slučaju ozlijeđenog muškarca utvrdio točan mehanizam nastanka ozljede vrata.

Ovisno o svemu, a po dovršetku istrage koju će pokrenuti Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu nakon što se 18-godišnjaka službeno uhiti te ispita, nije za isključiti da dođe do prekvalifikacije kaznenog djela u ono blaže iz općinske nadležnosti poput pokušaja nanošenja teških tjelesnih ozljeda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. svibanj 2024 16:45