PRVI SUKOB U KUKURIKU KOALICIJI

Kajin: PDV od 25 posto bio bi čisti promašaj. Jakovčić: Damire, više nismo u oporbi

Kajin napominje kako će zbog povećanog PDV-a slijediti nova poskupljenja, tako da će se još više povećati broj građana koji po namirnice idu u Italiju
Pula, 260109.Damir Kajin (saborski zastupnik) na press konferenciji u prostorijama IDS-a. Tema press konferencije su Slovensko Hrvatski odnosi.Foto: Srecko Niketic / CROPIX
 Srećko Niketić / CROPIX

ZAGREB - Dva dana nakon najave ministra financija Slavka Linića o rastu PDV-a te uvođenju poreza na imovinu, javno je istupio saborski zastupnik, IDS-ovac Damir Kajin, javlja HRT.

PDV od 25 posto bio bi čisti promašaj kao i porez na imovinu, tvrdi Kajin te dodaje da će se najavljeno oporezivanje pretvoriti u porez na sirotinju.

Napominje kako će zbog povećanog PDV-a slijediti nova poskupljenja, tako da će se još više povećati broj građana koji po namirnice idu u Italiju, gdje je porezna stopa na hranu svega 4 do 10 posto, piše HRT.

Porezom na imovinu bojim se da će najviše stradati Istra. Ljudi su se cijeli život odricali i radili da bi nešto za sebe i za svoje stvorili. Tko će to na kraju platiti? Ja se bojim da će na kraju ponajviše platiti umirovljenici, rekao je Kajin.

Damire, zaboravio si da više nismo u oporbi, izjavio je šef IDS-a Ivan Jakovčić za HRT komentirajući današnji istup svog stranačkog kolege.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 03:21