IDS-OVAC U 'NU2'

Kajin: Ne želim biti klimavac u Saboru. No, ako netko može očekivati potporu od mene, onda je to Milanović

 Screenshot

Potpredsjednik IDS-a Damir Kajin gostovao je u HTV-ovoj emisiji Nedjeljom u dva , u kojoj je komentirao svoje neslaganje sa stajalištima Kukuriku koalicije, pa čak i sa predsjednikom vlastite stranke Ivanom Jakovčićem .

- Damir Kajin nikomu ne radi iza leđa - izjavio je voditelju Aleksandru Stankoviću.

Dodao je da ako je netko radio da lijevi centar dođe na vlast, onda je to on. Rekao je da je još 2007. predsjedniku SDP-a Zoranu Milanoviću predlagao da ne idu samostalno na izbore, nego u koaliciji. Dobili su više od milijun glasova tada, no HDZ je bio pojedinačno najjači i sastavio je Vladu. Prema njemu, i tada su, da su nastupili u koaliciji kao i na ovim izborima, mogli dobiti vlast. Nakon 2007. dogodila se pljačka za koju je privatizacija sitnica.

- Ne želim biti klimavac u Saboru i samo donositi zakone. Ne kanim držati fige u džepu. Ako se pretvorimo u klimavce, to će na kraju biti slaba vlast. Nismo stranke jedne istine, niti vlast jedne istine. Moramo imati samostalne istupe - komentirao je potpredsjednik IDS-a svoje medijske istupe u kojima je kritizirao poteze nove vlade, među njima i kritiku zbog navodnih povećavanja PDV-a. Ipak, svoju vjernost Kukuriku koaliciji ne dovodi u pitanje.

- Ne zavidim Milanoviću na trenutku u kojem je preuzeo vođenje zemlje. No, ako netko može očekivati potporu od mene, onda je to Milanović - kazao je Kajin u emisiji.

Odbacio je sumnje da su njegovi istupi rezultat nezadovoljstva zbog toga što nije postao potpredsjednik Sabora.

- Niti sam ja s nekim razgovarao, niti mi je netko to ponudio. Meni doista do toga nije stalo, ali da su mi ponudili, vjerujem da mi nitko ne bi zamjerio s obzirom na moje stavove - zaključio je Kajin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 00:08