SERIJA ZLOČINA

Djelatnik poznate domaće tvrtke seksualno napao djevojku na istarskom ranču pa joj prijetio smrću: ‘Rešit ću ja tebe...‘

Kako doznajemo, muškarac s obitelji živi na ranču oštećene

Ilustrativna fotografija

 Robert Fajt/CROPIX

Djelatnik poznate riječke tvrtke, V. M. (48), optužen je za seriju stravičnih zločina na jednom istarskom imanju.

Prvi se dogodio jednog ljetnog popodneva 2022. u konjskoj štali. Prišao je oštećenoj djevojci s leđa dok je uzimala sijeno za konje s prikolice pa je napao. Prestravljena djevojka cijelo to vrijeme molila ga je da je ostavi na miru dok se pokušavala osloboditi, a on joj je samo govorio: "Ajde ajde, nitko neće znati". I taj užas za nju je trajao sve dok na imanje nije pristiglo jedno vozilo pa je prestao.

Mjesec dana kasnije, nakon seksualnog napada u štali, napao ju je u kuhinji. Opet joj je prišao s leđa i počeo dirati te ju usput vabio da "dođe k njemu u vikendicu da obave ono ako već ona neće u kuhinji".

Nakon jednogodišnje pauze, nastavio je maltretirati užasnutu djevojku. Prvo 31. ožujka ove godine na šumskom putu na ranču nadomak jednog kluba. Prilikom mimoilaženja ju je, kako je žrtva ispričala istražiteljima, uhvatio za nadlakticu te joj, noseći za pojasom pištolj, poručio: "Ovo ti je posljednji Uskrs ovdje". S prijetnjama je nastavio i 17. travnja ove godine na dvorištu ispred kluba kad joj je, prema prijavi, rekao: "Neće ti ovo dobro finit‘. Nećeš tu postavljati kamere i snimat‘ moju privatnost. Rešit ću ja tebe...".

Tužiteljstvo za njega zbog dvije bludne radnje i dvije prijetnje smrću predlaže godinu dana zatvora, ali, pazite ovo, da to odradi kroz rad za opće dobro. Također, kako doznajemo, muškarac s obitelji inače živi na ranču oštećene i međusobno vode više parničnih postupaka oko imovinsko-pravnih odnosa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. lipanj 2024 21:45