GROZNO

Uznemirujuća snimka: Evo zašto je potrebno zgnječiti konzerve prije nego ih bacimo u smeće

Nesretna životinja bi, da nije bilo ljudi koji su joj pritekli u pomoć, nastradala

Ilustracija

 Rspca/mega/the Mega Agency/profimedia

Često se piše kako je konzerve, neovisno o tome što je bilo unutra, prije bacanja u kontejner najbolje spljoštiti što je više moguće. Premda te konzerve odlažemo u posebne kontejnere, one se svejedno ipak mogu, stjecajem okolnosti, naći u prirodi i dovesti do problema. Ne samo ekoloških, nego egzistencijalnih.

Snimka jedne mačke s konzervom na glavi uznemirila je mnoge na Instagramu. Nesretna životinja je glavu ugurala unutra kako bi polizala ostatke hrane, a onda je zaglavila. Dezorijentirano je bauljala naokolo i sasvim je sigurno da bi nastradala tako da je netko nije vidio.

Kad joj je konzerva maknuta, mačka se par sekundi zbunjeno ogledavala oko sebe. Tko zna koliko je dugo lutala tako i moguće je kako joj mjesto na kojem se našla uopće nije bilo poznato. No, barem je bila živa. Da joj nije maknuta konzerva s glave, ili bi nastradala od ljudske ruke (u prometu, primjerice) ili bi pak preminula od žeđi.

Upravo zbog ovakvih situacija ljudima se savjetuje da baš uvijek konzervu tako zgnječe da nijedno maleno stvorenje ne može unutra ugurati glavu i zapeti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 20:03