BRZO I JEFTINO

Igračka za mačke koju je lako napraviti od materijala koje imate doma

Sigurno je kako će ova novost barem nakratko zabaviti našeg ljubimca

Ilustracija

 Olga Vorobeva/alamy/alamy/profimedia

Poznato je kako su mačke veoma znatiželjne, pa je istraživanje novih stvari visoko na ljestvici njihovih prioriteta. Zbog toga je tržište puno raznih igračaka za njih, a neke možemo napraviti i mi sami. Osim raznih stvari koje možemo izvesti s njima omiljenim kartonskim kutijama, postoji još pregršt mogućnosti. Recimo, napraviti igračku od starih čepova za boce.

Kako piše portal Green, potrebni materijali su:

Kartonska kutija (veličina ovisi o vašem prostoru, ali neka bude dovoljno velika da se mačka može igrati oko nje)

Stari čepovi za boce (plastični ili metalni)

Konopac ili deblji konac

Škare ili skalpel

Vruće ljepilo

Bušilica ili alat za probijanje rupa

Marker ili olovka

Upute za Izradu: Pronađite kartonsku kutiju i okrenite je na bok tako da otvoreni dio bude sa strane. Na gornjoj strani kutije (koja je sada bočna strana jer je kutija na boku) označite mjesta gdje želite pričvrstiti konopce. Pokušajte napraviti rupe na različitim razinama i udaljenostima kako bi igračka bila zanimljivija za mačku. S pomoću bušilice ili drugog alata probijte rupe na označenim mjestima. Rupa treba biti dovoljno velika da konopac može proći kroz nju.

Izrežite komade konopca na željenu dužinu. Na jednom kraju svakog konopca zavežite čvor kako bi se spriječilo da konopac prođe kroz rupu. Uzmite čepove za boce i uz pomoć ljepila pričvrstite drugi kraj konopca na čep. Ako koristite vruće ljepilo, budite oprezni da se ne opečete. Pričekajte da se ljepilo potpuno osuši i učvrsti.

Provucite slobodan kraj konopca kroz rupe koje ste napravili na kutiji. Čvor na kraju konopca će spriječiti da konopac ispadne. Podesite dužinu konopca tako da čepovi vise unutar ili izvan kutije, ovisno o tome kako želite da vaša mačka igra. Ova igračka će stimulirati njene lovačke instinkte i pružiti joj sate zabave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. lipanj 2024 16:50