POTPUNO SLIJEP

Mačak je danima umirao na mjestu na kojem ga je vlasnik ostavio kao komad smeća, a onda se dogodilo čudo

Bila su potrebna tri mjeseca da se posve oporavi i zabljesne u punom sjaju

Ilustracija

 Bernardo Ramonfaur/Alamy/Alamy/Profimedia

Bio je to prizor koji bi svakoga ražalostio: malen, prljav i slijep mačak ispod jednog kombija. Vlasnik ga je tamo iskrcao i ostavio, pa je životinja ležala i čekala da se vrati. Moguće je da je to napravio jer se mačak razbolio. On je nekoliko dana bio ispod kombija - gladan, žedan, toliko loše da se nije mogao ni očistiti.

No, onda je stigla pomoć i to iz lokalne organizacije Animals Cottage, koja djeluje na cijelom području Pakistana.

Dobri ljudi su mačka izvukli s tog mjesta i odveli ga veterinaru. Nije se uopće protivio, jer u njemu više nije bilo snage za borbu. Predao se i čekao svoj kraj, okružen ljudima koji se uopće nisu obazirali na njega i kojima je bilo svejedno je li živ ili mrtav.

U tom okrutnom, hladnom, bezdušnom svijetu, to jadno stvorenje, koje nikome ništa nije skrivilo, ipak je dobilo pomoć. Započela je borba za njegovo ozdravljenje - osim što je pothranjen i dehidriran, ustanovljeno je i da ima FIV (virus mačje imunodeficijencije). Uz sve to, posve je slijep.

Nakon veterinara, mačak je odveden u sklonište. Dobar znak bio je njegov apetit: sirota je životinja odmah počela halapljivo jesti. Nakon obroka se prošetao ograđenim prostorom, no ne puno: ipak je pothranjenost uzela danak, pa se morao odmoriti prije nego nastavi dalje.

Prošla su tri mjeseca, mačak je dobio ime Calvin i potpuno se oporavio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 05:02