POJAČAJTE ZVUK

Ptice blizu policijske postaje naučile kako se drugačije glasati, snimka je urnebesna

Zaposlenici su bili uvjereni da im dolaze kolege, a nemalo su se iznenadili kad su shvatili da se ne radi o tome

Ilustracija

 Suretha Rous/alamy/alamy/profimedia

Divlje životinje prilagodile su se životu uz ljude. Neke su se morale potruditi više, neke manje, ali sve one koje žive u urbanim sredinama su navikle na pripadnike naše vrste, kao i sve one zvukove, mirise i kretnje koje idu s našom civilizacijom. No, ponekad životinje odu korak dalje u prilagodbi i rezultat je urnebesan.

Zaposlenici Thames Valley Police snimili su ponašanje ptica tik do policijske postaje smještene u britanskom Bicesteru. One se tamo, naime, drugačije glasaju. Sumnjamo da su to odlučile raditi kako bi se zafrkavale s ljudima, već sigurno misle da ti zvukovi njima donose neku korist. Možda to i čine, zapravo.

Ptice, naime, oponašaju zvuk policijske sirene. I to vrlo dobro, toliko da su i sami policajci nekoliko puta mislili da je to zvuk njihova vozila. Malo drugačiji, ali tek toliko da zaključe kako im zvuk ne radi dobro, pa su izašli iz postaje dočekati vozilo s nekim od svojih kolega, kako bi odmah provjerili što ne valja. Nemalo su se iznenadili kad su shvatili da automobil kojeg su očekivali vidjeti nije u blizini i da zvuk, zapravo, dolazi sa stabala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. lipanj 2024 19:01