25 VARIJETETA

U Zagrebu održano prvo izdanje velike izložbe koi šarana i bonsai drvaca

Ove ribe, poznate po svojim živopisnim bojama i elegantnim pokretima, bile su glavna atrakcija

Koi šarani

 Koi & Bonsai Show

Proteklog vikenda Zagreb je bio domaćin prvog izdanja velike izložbe koi šarana i bonsai drvaca koja je privukla brojne posjetitelje i ljubitelje japanske kulture. Na događaju koji je održan u Family mallu predstavljeno je preko 500 riba i 25 varijeteta koi šarana te velika kolekcija odabranih minijaturnih bonsai stabala. Koi ribe, poznate po svojim živopisnim bojama i elegantnim pokretima, bile su glavna atrakcija izložbe, uključujući rijetke i skupe primjerke. Vrijednost jednog vrlo posebnog kohaku koi šarana koji je također bio izložen procijenjena je na gotovo tri tisuće eura.

Posjetitelji su pokazali velik interes za predstavljanje japanskih borilačkih vještina, radionice kaligrafije, učenje igre GO, izradu origami oblika i brojne druge zanimljivosti iz japanske kulture. Održano je i predavanje o uzgoju, njezi i povijesti koi šarana, pružajući vrijedne informacije svima zainteresiranima za ovaj hobi.

Organizatori su izrazili zadovoljstvo velikim odazivom posjetitelja i brojnim pozitivnim reakcijama i najavili da će izložba postati redoviti godišnji događaj u Zagrebu. Također su zahvalili svim sudionicima i posjetiteljima na podršci te ih pozvali da ih i dalje prate kako bi bili informirani i o svim budućim aktivnostima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. rujan 2024 10:22