NOGOMETNA MOČVARA

EKSKLUZIVNO Bokšić za Jutarnji: 'Marković je znao da Uefa istražuje utakmicu Dinama i Hajduka i da ja stižem u Zagreb'

 ARHIVA CROPIX

ZAGREB - Prijašnji istražitelj Uefe Robin Bokšić, koji je u Zagrebu ispitivao Brunu Marića, a prije toga je obavio istovrstan razgovor i sa Zoranom Mamićem u Nyonu, nije želio komentirati pogrdne izjave Vlatka Markovića na njegov račun na suđenju povodom tužbe Brune Marića u Daruvaru.

No, pristao je dati izjavu za Jutarnji list o tom slučaju, odnosno kako je došlo do ispitivanja hrvatskog nogometnog suca, koji sada traži milijun eura odštete od Uefe.

Sudac Bruno Marić se nagodio s Uefom: Umjesto milijuna u džep stavlja 700.000 eura?

- Disciplinski odjel Uefe dobio je rezultate istrage tužiteljstva u Bochumu i istražni spis njemačke policije o namještanju nogometnih utakmica. Iz tih spisa jasno je proizlazilo da se nogometna utakmica Kupa između Hajduka iz Splita i Dinama Zagreb nalazi pod sumnjom da je manipulirana. Među nizom imena potencijalnih osumnjičenika vezano uz ovu nogometnu utakmicu spominjalo se i ime Brune Marića.

Stoga je Disciplinski odjel Uefe zatražio od Hrvatskog nogometnog saveza, koji su vodili gospoda Srebrić i Marković, da bez odgode provjeri i istraži navedene sumnje o namještanju te utakmice. Gospodin Srebrić uputio je Uefi, disciplinskom odjelu, zahtjev za pomoć kako bi podržao istragu. Iz tog razloga gospodin Peter Limacher, tadašnji šef disciplinskog odjela Uefe, odmah je pristao pomoći HNS-u te je predložio da će me hitno poslati u Hrvatsku.

Gospoda Marković i Srebrić znali su točno kada, kako i tko će doći, s obzirom da su prethodno bili u višestrukom kontaktu s gospodinom Limacherom putem faksa i telefona - istaknuo je Robin Bokšić dodajući da se “možda gospoda Marković i Srebrić zbog njihove poodmakle životne dobi više ne mogu točno sjetiti kako se sve odvijalo”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. lipanj 2024 03:53