Halilović, Brozović i Cleyton

 Cropix
ZABORAVLJENI BOEM

Oglasio se Brazilac kojeg je Dinamo potjerao zbog alkohola. Brozović ga iznenađuje, a Haliloviću još vjeruje

‘Marcelo baš i nije bio igrač za kojega su govorili da će ići prema gore‘
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 02. veljača 2023. 11:30

Povodom prelaska Alena Halilovića u redove Arisa, oglasio se i Alexandre Henrique Silva Cleyton , umirovljeni brazilski nogometaš s bogatim iskustvom igranja u grčkoj ligi, a koji je s nekadašnjim hrvatskim reprezentativcem 2014. godine dijelio svlačionicu u zagrebačkom Dinamu.

- Bio je veliki talent kad smo zajedno igrali, zato ga je Barcelona i kupila u doba kad su imali Messija i Neymara, no nije ostvario karijeru kakvu su svi očekivali. Vinicius, primjerice, u početku nije puno igrao, ali su ga u Realu zaštitili. Uzeli su ga u drugu momčad i sada je to što jest. S Halilovićem to nisu radili. On ima talenta, samo se nadam da nema ozljeda. Igraču nikad nije lako kad dođe negdje usred sezone - rekao je 39-godišnji Brazilac za Metrosport, pa nastavio:

- Jako je dobar jedan na jedan, svidjet će mu se igra Arisa. Želim mu sve najbolje, upoznao sam ga mladog, a sada je iskusan, u dobrim je godinama i puno je naučio.

U završnom dijelu razgovora Cleyton je spomenuo još jednog hrvatskog reprezentativca, i to u pomalo iznenađujućem kontekstu.

- Nekoliko Hrvata je napravilo iskorak rano, poput Brozovića. On nije bio ime za koje su govorili da će ići prema gore, a igrao je na Svjetskom prvenstvu i sada je u Interu.

Cleytona, inače, Dinamovi navijači ne pamte po dobrom s obzirom na njegovu neslavnu epizodu u redovima hrvatskog prvaka. Brazilski ofenzivni veznjak, naime, na Maksimir je doveden u siječnju 2014. godine kao veliko pojačanje (najavljivalo ga se kao Sammirovog nasljednika), a prilikom predstavljanja istaknuo je kako je on obiteljski čovjek i atipičan Brazilac jer "ne tulumari i koncentriran je isključivo na nogomet". Već u ožujku iste godine Dinamo ga je financijski kaznio zbog nediscipline i kršenja, te suspendirao iz prve momčadi, a na koncu i prekinuo suradnju s njim. Presudio mu je incident iz jednog zagrebačkog noćnog kluba, u kojem je pretučen u alkoholiziranom stanju. Za "modre" je upisao osam nastupa, uz jedan pogodak i dvije asistencije.

Osim toga, Cleyton je u hrvatskoj javnosti ustao upamćen i po videozapisu kojeg je u veljači 2014. objavio na svom Instagram profilu, a koji prikazuje njega, Antu Rukavinu i bivšeg HNL suca, a danas predsjednika Komisije nogometnih sudaca Brunu Marića kako zajedno izvode pjesmu "Ai se u te pego" brazilskog pjevača Michea Tela. Rukavina je na snimci, koja je svojevremeno podigla puno prašine, svirao gitaru, Marić ga je pratio na zvečki, a Cleyton je lupao po bongosima. Marić je kasnije tvrdio kako je do cijele situacije došlo potpuno slučajno, da je Cleytona tada prvi put vidio i mislio da se radi o dostavljaču pizze.

Linker
24. travanj 2024 10:58