Aleksander Čeferin je poslao oštru poruku Real Madridu

 RICHARD JUILLIART Afp
SVAĐA OKO FAIR-PLAYA

Predsjednik UEFA-e oprao Real Madrid: ‘Znam da su ogorčeni, ali neće nam oni određivati što ćemo raditi!‘

Nastavlja se rat Real Madrida i krovne europske organizacije, ovoga puta problem je Mbappe
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. svibanj 2022. 15:13

Čelnici Real Madrida i UEFA-e su zaratili zbog pokušaja madridskog sastava da pokrene nogometnu Superligu. Dok se ta svađa još nije ni smirila, nastala je nova, a problem je slučaj Kyliana Mbappea.

Mbappe je mjesecima pregovarao s Realom, a na kraju sve dogovore izigrao i odlučio ostati u PSG-u koji mu je navodno dao 300 milijuna eura samo za potpis na ime nagrade za vjernost klubu, a uz to će u Parizu primati i plaću od 100 milijuna eura godišnje. Ukupno će za tri godine na račun spremiti 600 milijuna eura, a to je otvorilo i pitanje financijskog fair-playa.

Predsjednik Real Madrida Florentino Perez je najavio da će podići tužbu i tražiti da se provjeri je li PSG izigrao financijski fair-play, a o svemu se sada oglasio i predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin koji je žestoko oprao Real.

"UEFA ima stroga pravila o financijskom fair-playu. Tko ih poštuje, dobrodošao je igrati u našim natjecanjima. Onaj tko ne poštuje ta pravila, neće ni igrati", rekao je Čeferin i dodao kako je 'umoran od pritužbi da on dopušta da klubovima upravljaju državne firme':

"Ni Real ili bilo tko drugi neće govoriti UEFA-i što da radi! Ogorčeni su, ali koliko ja znam, ponuda Reala je bila slična ponudi PSG-a. Ponovit ću, recite mi jedan razlog zašto tvrtka iz Katara ne bi smjela biti vlasnik kluba?"

Čeferin je još jednom naglasio da će UEFA oštro kazniti sve koji krše financijski fair-play.

"Kažete da klubovi pripadaju navijačima, ali što je s engleskim klubovima? Imaju vlasnike iz SAD-a, s Bliskog Istoka, iz Engleske... Dakle, situacija je potpuno ista. Umoran sam već od ovih optužbi bez konkretnih osnova. Financijski fair-play ima jednostavna pravila. Tko ih prekrši, bit će kažnjen", zaključio je Čeferin.

Linker
01. svibanj 2024 12:52