SUKOB S AMADEUSOM

Skandal na kultnom Sanremu, talijanska legenda je bijesna: ‘Ne žele me vidjeti! Bacio sam bisere u svinjac...‘

Al Bano je rekao Amadeusu da će se na sljedeći festival prijaviti kao natjecatelj, a ovaj mu je savjetovao da to ne čini

Al Bano s obožavateljicama

 Juergen Biniasch/Imago Stock&people/Profimedia/Juergen Biniasch/imago Stock&people/profimedia

Amadeus mi je u lice rekao da me ne želi vidjeti na ovogodišnjem Sanremu - ogorčeno tvrdi Al Bano. 80-godišnja talijanska glazbena legenda na festival je poslala čak dvije skladbe za koje tvrdi da su naprosto genijalne, a uvjeren je da ih umjetnički direktor festivala, Amadeus, nije ni preslušao.

- Bacio sam bisere u svinjac, jer on me jednostavno na svom festivalu nije želio - optužuje Al Bano koji je lani na Sanremu nastupao kao super gost s Giannijem Morandijem i Massimom Ranierijem. Publika je bila oduševljena, a već je tada Al Bano rekao Amadeusu da će se na sljedeći festival prijaviti kao natjecatelj.

image

Al Bano

Daje/aff-usa.com/Mega/The Mega Agency/Profimedia/Daje/aff-usa.com/mega/the Mega Agency/profimedia

- Nemoj to učiniti, jer neću primiti tvoju pjesmu - navodno mu je rekao Amadeus, po kojem sada pjevač prosipa ‘drvlje i kamenje‘.

- On ne zna koliko me uvrijedio, kako mene, tako i moju publiku. Želio sam da ovo bude moj posljednji nastup na Sanremu, festivalu na kojem sam se šesnaest puta natjecao i četiri puta bio gost u show programu. Ali, jak sam ja, podnijet ću i ovaj udarac, a pjesmu koju sam napisao s Francescom Vaiajem, direktorom instituta Spallanzani, predstavit ću na svim radijskim i televizijskim postajama. Usput, kada sam je pisao nisam ni sanjao da će stihovi koji kažu: ‘kroz patnju se uči živjeti‘ biti tako proročanski - jada se Al Bano.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 04:57