‘TALIJANSKA DORA‘

74. Sanremo okuplja najblistaviju postavu u povijesti: Stiže i velika holivudska zvijezda!

Amadeus, koji će, kazao je, u veljači po posljednji put voditi Sanremo, najavio je i ekskluzivne goste festivala

Russell Crowe i Marco Mengoni

 Profimedia/instagram/

Bit će ovo najblistavija postava u povijesti: uz najpopularnije talijanske izvođače, na pozornicu će se popeti i bivši pobjednici festivala, kao i legende koje su u svojoj karijeri prodale milijune ploča i ostvarile međunarodnu karijeru - ‘pjevaju‘ talijanski mediji koji kažu kako je sve spremno za 74. izdanje najvećeg talijanskog spektakla, festivala Sanremo, koji će se održati između 6. i 10. veljače i neće se kao lani vremenski preklopiti s našom Dorom pa ljubitelji talijanske kancone ove godine neće biti na ‘slatkim mukama‘.

Voditelj i umjetnički direktor festivala, Amadeus, ponosno je najavio kako će u teatru Ariston za tri mjeseca opet nastupiti Ricchi e Poveri, što je Talijane bacilo u trans. Bend koji je prodao više od 20 milijuna albuma, poznat po pjesmama poput ‘Che sara‘, ‘Piccolo amore‘ i ‘Sara perche ti amo‘ 1978. godine predstavljao je Italiju na Eurosongu sa skladbom ‘Questo Amore‘, a premda su tu osvojili dvanaesto mjesto u domovini su ih slavili poput careva.

Uz grupu koju zovu talijanskom ABBA-om na Sanremu nastupa i sastav Il volo, koji na festivalsku pozornicu (na kojoj će proslaviti 15 godina svog rada), stižu nakon što okončaju svoju međunarodnu turneju, točno devet godina nakon što su tu pobijedili s hitom ‘Grande Amore‘.

Na Sanremo se nakon petogodišnje stanke vraća i velika talijanska zvijezda Loredana Berte, a na festival stiže i Mahmood koji je 2022. u duetu s Biancom i pjesmom ‘Brividi‘ predstavljao Italiju na Eurosongu. Bit će tu i talijanska kantautorica Angelina Mango, kao i Alessandra Amoroso, Diodato...

Uz to, Amadeus, koji će, kazao je, u veljači po posljednji put voditi Sanremo, najavio je i ekskluzivne goste festivala među kojima će biti Marco Mengoni, ovogodišnji talijanski predstavnik na Eurosongu, ali i Russel Crowe.

Podsjetimo, slavni filmski ‘Gladijator‘ već se ukazao na Sanremu 2001. godine, samo godinu dana nakon što je utjelovio rimskog generala koji se pobunio protiv svog cara, a tada je na festivalu što ga je vodila Raffaela Carra nastupao sa svojim bendom.

image

Russell Crowe

Mega/The Mega Agency/Profimedia/Mega/the Mega Agency/profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 15:21