FORENZIČKO IZVJEŠĆE

Otkriven uzrok smrti mlade obožavateljice koja je preminula na koncertu Taylor Swift

Ana Clara Benevides Machado preminula je od iscrpljenja vrućinom

Taylor Swift

 The Grosby Group/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/The Grosby Group/backgrid/backgrid Usa/profimedia

Otkriven je uzrok smrti mlade obožavateljice Taylor Swift koja je umrla u studenom prije njezinog koncerta u Rio de Janeiru u Brazilu. Prema službenom forenzičkom izvješću koje ima Associated Press, Ana Clara Benevides Machado umrla je od iscrpljenja vrućinom.

Obožavateljica (23) umrla je 17. studenog na Taylorinu koncertu na stadionu Estadio Nilton Santos. Na samom početku koncerta izgubila je svijest i hitno je prebačena u lokalnu bolnicu u kojoj je ubrzo i preminula. Prema izvješću Instituta za forenzičku medicinu, imala je ozbiljno oštećenje pluća što je dovelo do kardiorespiratornog zastoja, piše Page Six.

People potvrđuje kako je nakon njezine smrti Swift pozvala njezinu obitelj na koncertu u Sao Paolu, pokrila je njihove putne troškove i donirala im novac.

Tog dana u Brazilu temperature su bile oko 40 stupnjeva. Obožavatelji su satima čekali početak koncerta omiljene zvijezde. Problem koji se isticao na tom događaju bio je nedostatak vode na stadionu na kojem je bilo 60 000 obožavatelja.

image

Obožavatelji Taylor Swift ispred Nilton Santos Olympic Stadium prije koncerta

Tercio Teixeira/Afp/Profimedia/Tercio Teixeira/afp/profimedia

Unošenje vlastite bočice vode bilo je zabranjeno. Sve to se zamjera organizatoru, tvrtki Time for fun, protiv koje je pokrenuta kaznena istraga. Predstavnici organizatora bit će pozvani na saslušanje. Taylor je u suradnji sa svojim timom nakon smrti obožavateljice odlučila da će odgoditi sljedeći koncert u Rio de Janeiru zbog sigurnosti obožavatelja, izvođača i osoblja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 02:48