SPORNI STOLIĆ

Konstraktu napali zbog uskrsne čestitke: ‘Zašto ovaj ‘Z‘ stol, pa doživjet će poraz zbog ovoga?!‘

Sve je počelo nakon što je Konstraktin tim na Twitteru objavio fotografiju umjetnice povodom Uskrsa na kojoj je ona slikana kako sjedi u fotelji

Konstrakta

 Screenshot Youtube

Nisu svi u Srbiji sretni što će ih ove godine na Eurosongu predstavljati Ana Đurić Konstrakta s pjesmom 'In Corpore Sano'. Pa su tako pojedinci srpsku eurovizijsku predstavnicu 'prokazali' kao simpatizerku ruske vojne agresije na Ukrajinu. Optužbe o tome pojavile su se na Twitteru, odakle su ih uredno i sasvim ozbiljno preuzeli srpski mediji koji iz koša za smeće bačenog na društvene mreže ne biraju što će izvući, u čemu, nažalost, nisu jedini.

Sve je počelo nakon što je Konstraktin tim na Twitteru objavio fotografiju umjetnice povodom Uskrsa na kojoj je ona slikana kako sjedi u fotelji, dok je ispred nje lavor na tzv. 'Z stoliću'. A slovo 'Z' simbol je ruske agresije na Ukrajinu jer to slovo imaju ruska vojna vozila, prenosi portal Nove.rs, koji citira neke od sudionika rasprave na Twitteru i pita se je li slučajno što je Konstrakta odabrala baš 'Z stol' u svojoj uskrsnoj čestitki.

- Teorije zavjere samo se nižu, a neki 'stručnjaci' joj već predviđaju poraz na Eurosongu zbog ovog poteza - stoji na portalu Nove.rs, gdje prenose i razmišljanja razočaranih komentatora na Twitteru koji se pitaju: 'Zašto ovaj Z stočić? Nemoguće da nisu bili svjesni simbolike slova Z u travnju 2022… Ovo je 'dno dna'.

Ima i onih koji na društvenim mrežama brane Konstraktu, pa ukazuju da je umjetnica pozirala pred lavorom ispunjenim crvenom tekućinom čime je, vele, zapravo osudila ruske zločine u Ukrajini.

Što je ovom fotografijom željela i je li, osim čestitke za Uskrs, uopće još nešto željela poručiti novinari od Konstrakte nisu uspjeli doznati, jer se ona odbila referirati na ovakve prozivke, u skladu s onim da 'umjetnica mora biti, ali i ostati, zdrava'. Kako fizički, tako i psihički.

Pa se stoga umjesto komentiranja komentara po društvenim mrežama Konstrakta posvetila zadnjim pripremama za Eurosong. U Torino putuje u subotu, a razveselila ju je vijest da je njena pjesma 'In Corpore Sano' nominirana za najbolji tekst ovogodišnjeg Eurosonga. Uz Srbiju, među nominiranim zemljama za pjesmu s najboljim tekstom našle su se Australija, Velika Britanija, Italija, Ukrajina i Švicarska. O dobitniku će zajednički odlučivati žiri i publika koja može glasati na portalu eurostory.nl. koji ovu nagradu dodjeljuje od 2016. godine, a među dobitnicima su i prošlogodišnji pobjednici, grupa Maneskin.

Da bi Srbija s Konstraktom mogla doista dobro proći na Eurosongu, pokazuje i stanje na kladionicama na kojima i dalje vode Ukrajina, Italija i Švedska. Konstrakta je tamo sada dvanaesta, a osim nje, ako je vjerovati kladionicama, u finale bi trebala ući i Mia Dimšić koja se trenutno nalazi na 24. mjestu. Te sreće, po kladionicama, neće biti Crna Gora (35. mjesto), Slovenija (38. mjesto) i Sjeverna Makedonija koja drži zadnje, 40. mjesto na kladionicama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 16:32