KAIA GERBER

Kći Cindy Crawford došla do šokantne spoznaje: ‘Nisam razumjela kakva je moja majka ikona!‘

Iako je možda imala pomoć pri ulasku u modni svijet, Kaia je utabala svoj put tijekom godina

Kaia Gerber i Cindy Crawford

 Ndz/Starmax/Profimedia/Ndz/starmax/profimedia

Kći Cindy Crawford, Kaia Gerber, do prošle godine nije znala da se njena mama smatra jednim od najvećih supermodela ikada.

image

Kaia Gerber

Tiziano Da Silva - Pierre Perusseau/Bestimage/Profimedia/Tiziano Da Silva - Pierre Perusseau/bestimage/profimedia

Tijekom intervjua za Wall Street Journal objavljenog u utorak, 22-godišnjakinja je priznala da je njezina vlastita manekenska karijera zasigurno oblikovana zahvaljujući uspjehu njezine majke, čak iako nije shvaćala koliko je Crawford bila "ikonična" - i još uvijek jest - dok nije pogledala "Super modele".

- Znala sam da je moja majka ikona, ali... Nisam razumjela njen značaj kad sam bila mlađa - prisjetila se kako je tada rekla svojoj 57-godišnjoj mami.

image

Cindy Crawford i Kaia Gerber

Veeren -christophe Clovis/Bestimage/Profimedia/

Emisija na Apple TV+ istaknula je karijeru Crawford, ali i karijere Naomi Campbell, Linde Evangeliste i Christy Turlington, koje su bile četiri od "velike šestorke" devedesetih. Dokumentarni serijali detaljno su opisali uspone i padove u karijeri žena, uključujući neugodan trenutak kada je Oprah Winfrey rekla tada 20-godišnjoj Crawford da ustane kako bi publika mogla gledati njezino tijelo. Gerber, koja nevjerojatno sliči svojoj majci, primijetila je da joj je gledanje serije otvorilo oči za sve poteškoće s kojima se Crawford suočila kako bi osigurala siguran život svojoj obitelji.

image

Cindy Crawford, 2013.

Alberto Pizzoli/Afp

- Nije slijedila ničije stope, sve je napravila sama - rekla je mlada manekenka, prenosi Page Six.

image

Cindy Crawford

Re/done Via Bestimage/Bestimage/Profimedia/Re/done Via Bestimage/bestimage/profimedia

- Mislio sam da je super to što je uvijek bila ambiciozna i radila je stvari po svom, usprkos tome što su joj ljudi govorili da će joj nešto "uništiti karijeru". Vjerovala je svojim instinktima - ističe Kaia koja je pohvalila svoju mamu jer je bila tako "pametna, usredotočena i ambiciozna" od "vrlo rane dobi" iako "dolazi iz sasvim drugačijeg okruženja" od nje.

image

Linda Evangelista, Cindy Crawford, Naomi Campbell i Christy Turlington na Versace revijij 1991.

Paul Massel/Profimedia

Dok je Gerber odrasla u Malibuu u Kaliforniji sa slikama svoje slavne majke u Playboyu na zidovima, Crawford su odgajali “siromašni razvedeni roditelji" te je bila maltretirana kao tinejdžerica.

Međutim, Gerber je istaknula da je itekako svjesna svoje privilegije i koliko joj je status "nepo-bebe" potaknuo karijeru modela u kojoj uživa danas.

- Ne mislim da je to tema koja će nestati. Prihvatila sam je - rekla je o kontroverznom terminu.

image

Kaia Gerber

Frazer Harrison/Getty Images/Profimedia/Frazer Harrison/getty Images/profimedia

Iako je možda imala pomoć pri ulasku u modni svijet, Kaia je utabala svoj put tijekom godina, postavši jedan od najtraženijih modela u industriji.

Kao i njezina mama, Kaijina karijera edna je od najbogatijih u biznisu, a njezin impresivan životopis uključuje brendove kao što su Valentino, Calvin Klein, Burberry, Alexander Wang, Coach, Prada, Chanel, Fendi, Miu Miu, Givenchy i još mnogo njih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. travanj 2024 17:24