SLAVI ROĐENDAN

Nakon festivalske pobjede, žene su ga zvale, a i u 85. ne staje: ‘Nekad su letjele tangice, danas to mogu biti i pumperice‘

Poznati splitski pjevač i aktualni pobjednik Splitskog festivala slavi 84. rođendan

Đorđi Peruzović

 Ante Cizmic/Cropix

Poznati splitski pjevač Đorđi Peruzović slavi ovog ponedjeljka svoj 84. rodjendan.

Aktualni pobjednik Splitskog festivala s pjesmom ‘Letim u svemir‘, prošlog je ljeta objavio kako se oprašta od festivalske karijere, no uz šetnje i “kavice” s prijateljima, nije se potpuno odrekao pjevanja, jer je imao neke nastupe i poslije toga. Stiže i na sastanke Hrvatske glazbene unije.

Žiri i publiku na Prokurativama podigao je tada na noge izvedbom skladbe ‘Letim u svemir‘ za koju je muziku napisao Predrag Peggy Martinjak, a stihove su napravili Ivo Šćepanović i pokojni Juroslav Buljubašić.

- Nije mi bilo lako otpjevati pjesmu mog pokojnog prijatelja, tim više jer su u prvom redu na festivalu bili njegov brat, supruga i djeca - priznao nam je ranije Đorđi, koji je pobjedu proslavio na festivalskom domjenku. Dok su svi oko njega pili vino, on je nazdravljao sokovima.

- Ne pijem, ne pušim, vele mi prijatelji da sam prava prilika za ženidbu, našalio se vitalni 83-godišnjak kojem su nakon pobjede mnoge dame uputile poruke podrške sa željama da ga upoznaju.

image

Đorđi Peruzović

Promo/

- Znali su mi na pozornice doletjeti i ređipeti i gaćice. Sad ih više baš i ne bacaju i to je možda i dobro. Jer, nekad su prema meni na binu letjele tangice, a sada bi to mogle biti i pumperice, našalio se tom prigodom Đorđi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 09:50