TEŠKE RIJEČI

Pjevačke mega-zvijezde u žestokoj svađi: Billie napala Taylor nazvavši je psihotičnom, a onda su njezini obožavatelji pokrenuli rat

-

 Jeff Pachoud/Afp
"Ako je stvarno tako fina djevojka kao što želi da svi vjeruju zašto onda ne progovori i spriječi svoje obožavatelje da napadaju ljude u njezino ime?", pita se izvor blizak Billie

Tjednima kruže glasine o nesuglasicama iza kulisa između Taylor Swift (34) i Billie Eilish (22), a obožavatelji naglašavaju niz uočenih neslaganja između dviju mega-zvijezda. Osobe bliske Elilish otišle su korak dalje od tračeva i napali su Taylor u Daily Mailu.

"Insajderi iz industrije nisu slijepi pred činjenicom da Taylor nahuškava svoje obožavatelje i čini se da je Billie posljednja žrtva u toj kampanji", ekskluzivno je rekao izvor blizak Eilish za britanski list.

Dodao je da kad god Taylor osjeti ljubomoru na uspjeh konkurencije, ona čini sve što može kako bi osigurala da njezini obožavatelji pokrenu opake online kampanje kako bi tu osobu srušili.

Eksplozivne tvrdnje dolaze nakon što su Swift i Eilish objavile nove albume posljednjih mjeseci, što je izazvalo žestoku bitku za vrhove ljestvica. Taylorin ‘The Tortured Poets Department‘ drži prvo mjesto na Billboardovoj ljestvici albuma od izlaska 19. travnja.

Međutim, neki kritičari sugeriraju da ga je Swift zadržala tako što je povremeno izdavala varijante i proširena izdanja kako bi zadržala visoku prodaju i brojku streaminga. Ukupno, Swift je do sada izbacila preko 20 varijanti TTPD-a.

To što je dva od ovih ‘specijalnih‘ izdanja objavila istog dana kada je Eilish prošli mjesec objavila svoj novi album ‘Hit Me Hard and Soft‘, mnogi su doživjeli kao pokušaj gaženja konkurencije.

Neugodni napadi

Taj je potez čak potaknuo Eilishina menadžera Dannyja Rukasina da podijeli, a onda i izbriše, tweet u kojem se optužuje Swift da je ‘slomila vrat radeći sve kako bi spriječila druge umjetnike da zablistaju‘.

Tweet je implicirao da je Swift imala slično tempirana izdanja u prošlosti kako bi spriječila izvođače kao što su Katy Perry i SZA.

Ali nije samo igranje ljestvicama ono što je potaknulo svađu.

Još u ožujku, Eilish se obrušila na ‘rasipne‘ umjetnike koji prave ‘je*enih 40 različitih pakiranja vinila samo kako bi vas natjerali da nastavite kupovati više‘. Mnogi su u tome vidjeli kritiku Taylor koja trenutno ima 11 različitih vinilnih albuma za prodaju na svojoj stranici.

image
Emma Mcintyre/getty Images/profimedia/Emma Mcintyre/getty Images/profimedia

Iako je Eilish inzistirala da ne ‘izdvaja nikoga‘, obožavatelji su brzo napravili poveznicu, a mnogi su je Swiftiji napale zbog izjave.

Eilish je onda kolegičine pjesme nazvala ‘frustrirajućim‘ (Swift je poznata po svojim pjesmama usmjerenim na njezine bivše, neprijatelje i bivše prijatelje), a zatim je rekla da su umjetnici koji izvode trosatne nastupe, poput onih na Eras Touru - ‘doslovno psihotični... nitko to ne želi.‘

Iako su svi ti napadi prilično neugodni, izvori bliski Eilish sugeriraju da ona ne želi javu svađu, te da je sada žrtva neopravdanih online napada Swiftinih obožavatelja.

"Billie ne želi imati nikakve veze sa ‘svađom‘, ne zanima je drama i nije učinila ništa da je isprovocira", tvrdi njena bliska osoba.

Neki sugeriraju da svađa između zvijezda potječe još iz siječnja 2022., kada je frontmen Blura Damon Albarn napao Swift u intervjuu za LA Times, tvrdeći da ona ‘ne piše vlastite pjesme‘ i uspoređujući je s Eilish za koju je rekao da je ‘stvarno zanimljiv tekstopisac‘.

Albarn se kasnije ispričao, ali je Swift uzvratila, rekavši da je njegov ‘stav potpuno lažan i jako štetan‘.

U travnju 2022. Eilish je napravila iznenađujući potez koji je možda razljutio Swift kad je pozvala Albarna da joj se pridruži na pozornici tijekom njezinog nastupa na Coachelli.

Dok su nastupali, neidentificirani muškarac, za kojeg su neki obožavatelji tvrdili da je Billiein brat, Finneas O‘Connell, mogao se čuti na livestreamu koncerta kako govori: ‘Taylor Swift nas tuži.‘

Svakako, Swift je poznata po svojim dugotrajnim svađama i dugotrajnim zamjerkama – od Kim Kardashian, do Scooter Braun i Karlie Kloss. Swift i Kardashian su se svađale 15 godina, nakon što se Swift prvi put posvađala s Kiminim tadašnjim suprugom Kanyeom Westom u njihovoj javnoj prepirci na pozornici tijekom dodjele VMA nagrada 2009. godine.

"Ako je stvarno tako fina djevojka kao što želi da svi vjeruju zašto onda ne progovori i spriječi svoje obožavatelje da napadaju ljude u njezino ime?", kaže insajder.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. lipanj 2024 11:12