MJESTO ZLOČINA

‘Bavimo se groznim slučajevima‘: Rasprodali su Zagreb, gostuju i u drugim gradovima. Počinje hrvatski true-crime podcast

Mjesto zločina podcast

 Matija Kljunak/
Njihove tjedne epizode na digitalnim platformama bilježe više od 600.000 streamova.

Prvi hrvatski true-crime podcast Mjesto Zločina predstavlja svoju prvu ovogodišnju turneju. Svoja događanja uživo donose pred publiku u pet hrvatskih gradova - Zagreb, Split, Rijeka, Osijek i Varaždin, gdje će predstaviti svoj prepoznatljivi format Live Showa te novi format, interaktivno događanje Murder Mystery. Ulaznice su dostupne u prodaji, a prva stanica turneje, ona 24. ožujka u zagrebačkom Sax!-u, već je rasprodana!

- Evo nas, vraćamo se! Nova turneja za proljeće 2024. uključuje već poznate Live Showove gdje vam uživo prenosimo neki grozan slučaj, kao i Murder Mystery koji po prvi put pakiramo i donosimo izvan Zagreba - poručili su Tia i Filip iz Mjesta Zločina na svojim mrežama i otkrili detalje turneje.

Ovogodišnja turneja uključivat će Live Show, događanje u kojem uživo pred publikom predstavljaju i komentiraju odabrani true-crime slučaj te Murder Mystery, interaktivno događanje na kojem se grupe posjetitelja nalaze u ulozi detektiva i zajedno rješavaju specifičan slučaj, koji je osmislila upravo ekipa iz Mjesta Zločina. Ovaj oblik predstavili su do sada samo u Zagrebu, i sva tri dosadašnja događanja bila su rasprodana.

Proljetnu turneju započet će 24. ožujka uz Murder Mystery u zagrebačkom Sax!-u, a događanje je rasprodano u svega nekoliko sati od puštanja ulaznica u prodaju. Nakon toga, 7. i 8. travnja stižu u splitski Academia Club Ghetto, gdje publici donose Live Show i Murder Mystery. U subotu, 13. travnja, stižu pred riječku publiku gdje će u jednom danu predstaviti i Live Show i Murder Mystery, na lokacijama Filodrammatica i River Pub. Tjedan dana kasnije, 20. travnja Murder Mystery donose u osječki Campus Cafe, i zatim 21. travnja u varaždinsku Medinu škrinju. Turneju privode kraju 28. travnja svojim dosad najvećim Live Show-om, u zagrebačkom klubu Boogaloo.

Mjesto Zločina jedan je od vodećih domaćih audio podcast formata, koji okuplja zajednicu od 9.000 pratitelja, a njihove tjedne epizode na digitalnim platformama bilježe više od 600.000 streamova. Ovaj prvi hrvatski true-crime podcast pokrenuli su Tia i Filip, dubrovačko-zagrebački dvojac, koji od 2020. u formi audio-podcasta iz tjedna u tjedan donosi analize i komentare svjetskih i regionalnih slučajeva.

Teme su ozbiljne, ali oni malo manje, pa svojom energijom kroz humor i prizmu svojih karaktera na zanimljiv i autentičan način osiguravaju da se slušatelji svaki tjedan vraćaju na “Mjesto Zločina”. Najviše ih zanima psihološka strana slučajeva o kojima pričaju, i stoga u svom podcast serijalu često ističu jako važne teme poput reforme zatvorskog sustava, djelovanja i reforme policije te kao najvažniju poruku ističu važnost brige o mentalnom zdravlju.

Osim kroz formu audio-podcasta, od 2022. godine održavaju i live događanja, gdje podcast serijal izvode uživo i pred publikom obrađuju jedan izabrani slučaj. Sva dosadašnja događanja su redovito bila rasprodana, uključujući zagrebački KSET, Vintage Industrial Bar i Močvaru, kao i riječki Palach. Krajem prošle godine predstavili su i interaktivni format Murder Mystery.

Oba formata live događanja ovog proljeća “izvode na cestu” u obliku svoje prve ovogodišnje turneje. Ulaznice za Live Show i Murder Mystery u Zagrebu, Rijeci, Splitu, Varaždinu i Osijeku dostupne su u online prodaji putem platforme Core Event. Nove epizode podcasta “Mjesto Zločina” dostupne su svakog tjedna na digitalnim platformama Spotify, Apple, Google i YouTube.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 11:40