SHUTTERSTOCK
na ledu

Hollywood ga bojkotira? Johnny Depp bori se da vrati staru reputaciju i karijeru, no ne ide nimalo lako

Johnny Depp izjavio je da ga Hollywood bojkotira. Naime, MGM je stavio njegov novi projekt ‘Minimata‘ do daljnjeg ‘sa strane‘.

Johnny Depp izjavio je da ga Hollywood bojkotira. Naime, MGM je stavio njegov novi projekt ‘Minimata‘ do daljnjeg ‘sa strane‘.

"Minimata", posljednji projekt Johnnyja Deppa, film u kojem nije samo glumio već ga i producirao, imao je premijeru na Berlinskom film festivalu početkom prošle godine, no radi pandemije, druga prikazivanja su do daljnjeg ukinuta. U srpnju ove godine, američka filmska kompanija za proizvodnju i distribuciju filmova i televizijskog programa Metro-Goldwyn-Mayer ( poznata pod kraticom MGM ), koja je radila na Johnnyjevom filmu, radi lošeg glasa koji je tada pratio glumca kroz njegov rat s bivšom suprugom Amber Heard objavila je kako će film do daljnjeg staviti ‘sa strane‘.

Tema filma "Minimata" jest istoimena bolest, koja je harala istoimenim gradom, u Japanu. Depp se našao u glavnoj ulozi, kao fotograf W. Eugene Smith, koji je pozvan u Minimatu fotografirati i dokumentirati tužnu sudbinu bolesnih. Minimata je, inače, neurološka bolest izazvana trovanjem živom, a dokumentiranje te bolesti fotografa Smitha obesmrtilo je te ga proslavilo u svijetu fotografije.

image
Sudska borba s magazinom The Sun, a zbog toga što su ga nazvali zlostavljačem, za Deppa je imala pozitivan ishod. Ipak, optužbe da je zlostavljao bivšu suprugu dovele su do teškog narušavanja njegove reputacije.
ANTHONY HARVEY/SHUTTERSTOCK

Čitajte i: Sud je rekao svoje: Johnny Depp izgubio u pravnoj bitci stoljeća, ostala mu etiketa zlostavljača

Čitajte i: Veliki preokret koji nitko nije očekivao! Johnny Depp dobio presudu protiv bivše supruge Amber Heard

Redatelj "Minimate" Andrew Levitas poslao je javno pismo MGM-u, u kojem navodi da MGM ne planira objaviti film, te da ispaštaju ne samo oni koji su na njemu radili, već i ljudi o čijoj se životnoj priči radi - "Minimata" je snimljena po stvarnim događajima.

Obitelji o kojima se ovaj film radi MGM-u su u drugom planu, dok im je strah od glasina i negativnog publiciteta na prvom, rekao je Levitas. Depp je uvjeren da su mu optužbe za zlostavljanje bivše supruge Amber Heard narušile u karijeri i reputaciji toliko da je na kraju u Hollywoodu postao ‘persona non grata‘.

image
Glumac je uvjeren da ga Hollywood bojkotira.
JAMES VEYSEY/SHUTTERSTOCK

Glasnogovornik MGM-a izjavio je kako nije u planu ‘pokopati‘ film, već da uistinu je u planu da ga objave, no datum još ne znaju. U intervjuu za Sunday Times, Depp je komentirao MGM-ovu odluku.

"Neki filmovi dodiruju ljude. Ovaj film utječe na ljude u Minamati i one koji su proživjeli slične stvar. Objaviti se neće - zašto? Radi bojkotiranja jedne osobe, mene?"

image
BROADIMAGE/SHUTTERSTOCK

Iako su stručnjaci rekli da bi Deppova karijera mogla puno ispaštati radi pravnih problema i kontroverzi te je već i izgubio ulogu Grindelwalda u "Čudesnim zvijerima", Depp se bori i dalje da bi svoju karijeru stavio na noge.

Linker
20. svibanj 2024 08:49