Šarmantni glumac

Posljednji put kao Indiana Jones: Emotivan oproštaj od uloge koja ga je proslavila

Otkriveno je kako će peti dio kultnog filmskog serijala premijerno biti prikazan na Filmskom festivalu u Cannesu, a to će biti i posljednji film u kojem će omiljenog arheologa utjeloviti Harrison Ford.

Svi obožavatelji kultnog serijala "Indiana Jones" s nestrpljenjem iščekuju peti nastavak o neustrašivom arheologu kojeg posljednji put utjelovljuje Harrison Ford, a premijerno će se prikazati na Filmskom festivalu u Cannesu u svibnju ove godine. "Indiana Jones and the Dial of Destiny" peti je nastavak uzbudljive akcijske franšize, a rame uz rame s Fordom glume i Antonio Banderas te Phoebe Waller-Bridge. Američki glumac Harrison Ford, koji je svjetsku slavu stekao glumeći Hana Soloa u "Zvjezdanim ratovima" redatelja Georgea Lucasa i Indianu Jonesa u istoimenom serijalu, potvrdio je da će ovo definitivno biti njegovo posljednje pojavljivanje u kultnom serijalu gdje igra snalažljivog arheologa. Ako se prisjetimo, ulogu je prvi put utjelovio 1981. godine u filmu ‘Otimači izgubljenog kovčega‘.

Radnja petog dijela smještena je u vrijeme svemirske utrke 60-ih godina prošlog stoljeća i sadrži flashback u kojemu je ovaj 80-godišnjak, kako navode, digitalno ostario. Ovo je prvi od nastavaka koji nije režirao Steven Spilberg te je redateljsko vodstvo predao kolegi Jamesu Mangoldu.

image

Harrison Ford u akcijskoj filmskoj sceni

WALT DISNEY - LUCASFILM - PARAMO/AFP/PROFIMEDIA

"Godine 1995. bila mi je čast doći u Cannes sa svojim prvim filmom ‘Heavy‘. Dvadeset osam godina kasnije, ponosan sam što se vraćam s nešto većim spektaklom", kazao je Mangold na novinarskoj presici. S obzirom na to da je između drugog i trećeg nastavka franšize prošlo devet, a između četvrtog "Indiana Jones i kraljevstvo kristalne lubanje"i ovog novog koji će premijerno biti prikazan u svibnju gotovo 15 godina, pitanje je - bi li Harrison uopće mogao sudjelovati u snimanju šestog nastavka ako se nastavi ovakvim tempom.

Nakon što je prošle godine premijerno prikazan trailer, svjetski mediji su naveli kako je Ford djelovao vrlo emotivno. "Vrlo sam ponosan što mogu reći da je ovaj nastavak fantastičan. To je to, neću više nasjesti", kazao je fantastični glumac, a onda je i zaključio da je kraj kada je riječ o ovoj slavnoj ulozi.

Holivudski glumac je 2021. godine sa svojom obitelji posjetio hrvatski dragulj – Dubrovnik i upravo ondje proveo godišnji odmor. Tada je stigao sa suprugom Calistom Flockhart, koje se sjećamo iz serije "Ally McBeal", ali i sa sinom Liamom. Obišao je palaču Sponza, gdje su ga snimili fotoreporteri Cropixa, a također nije propustio prošetati dubrovačkim zidinama. Prilikom obilaska dubrovačkih znamenitosti s lica nije skidao zaštitnu masku, a Ford i njegova supruga prošetali su i nezaobilaznim Stradunom. Kako se tada pisalo, upravo je na snimanju petog nastavka Indiana Jones ozljedio rame, a odabrao je jedan od najljepših gradova za oporavak.

image

Harrison Ford i Calista Flockhart na dodjeli nagrada

ADRIAN SANCHEZ-GONZALEZ/AFP/PROFIMEDIA
image

Harrison Ford sa suprugom u Dubrovniku

TONCI PLAZIBAT/CROPIX
Linker
24. travanj 2024 22:51