PRESS
TREND KOJI NE JENJAVA

Ružičasta je nova crna, bit će pravi hit i ove ljetne sezone

Ženstvena i optimistična nijansa i dalje drži primat u garderobi - haljina u večernjoj, a odijelo u dnevnoj. A hit je boja i u kolekcijama kupaćih kostima te odjeće za plažu.

Ženstvena i optimistična nijansa i dalje drži primat u garderobi - haljina u večernjoj, a odijelo u dnevnoj. A hit je boja i u kolekcijama kupaćih kostima te odjeće za plažu.

Premda bi bilo za očekivati da popularnost ružičaste boje splasne sa završetkom “barbiemanije” koju je još lanjskog ljeta izazvao film “Barbie” s Margot Robbie u naslovnoj ulozi, to se nije dogodilo. Ružičasta i dalje suvereno dominira u ženskim kolekcijama dnevne i večernje odjeće, dobivši status modnog klasika kakav ima crna.

image

Rojas Resort

LAUNCHMETRICS/SPOTLIGHT
image

Chanel

LAUNCHMETRICS/SPOTLIGHT

Ta je ženstvena boja, naime, svojevsrni simbol osviještene ženstvenosti na koju se više ne gleda kao na izvor ženske slabosti, već kao na izvor ženske snage. Da je ružičasta neophodna u garderobi svake suvremene žene, pokazalo se i na crvenom tepihu nedavno završenog Filmskog festivala u Cannesu koji služi kao izlog aktualnih modnih trendova. Ondje je gotovo svaka treća haljina bila u jednoj od nijansi ružičaste; za razliku od crne, taj novi klasik moderan je u raznim tonovima, od kojih svaki ima svoj vlastiti, upečatljivi dojam.

image

Dior Resort

LAUNCHMETRICS/SPOTLIGHT
image

Elie Saab

LAUNCHMETRICS/SPOTLIGHT
image

Gucci

LAUNCHMETRICS/SPOTLIGHT

Tako je brazilska manekenka Alessandra Ambrosio odabrala svijetloružičastu kreaciju norveškog dizajnera Petera Dundasa iz njegove couture kolekcije ukrašenu crnim mašnama. Takve pastelne nijanse bilo je i odijelo američkog glumca Chrisa Hemswortha, muške zvijezde akcijskog spektakla “Furiosa: Pobješnjeli Max saga”, dokazujući da se muževan može biti i u takvoj nježnoj nijansi. Alessandrina zemljakinja, glumica Marina Ruy Barbosa, pojavila se pak u haljini Armani Privé tamnoružičaste nijanse koju je također kombinirala s detaljima crne boje. Indijska glumica Urvashi Rautela, zvijezda Bollywooda, u Cannes je ponijela nekoliko ružičastih haljina za razne prilike indijskog brenda Khaled and Marwan, a sve su bile intenzivne “barbie” nijanse kombinirane sa srebrnim dodacima.

image

Alessandra Ambrosio

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK
image

Greta Gerwig

IPA-AGENCY.NET/SHUTTERSTOCK

Slične nijanse bila je i haljina modne kuće Balenciaga koju je za otvorenje festivala odjenula redateljica filma “Barbie” Greta Gerwig, predsjednica kanskog žirija - i ona ju je kombinirala s crnim detaljima. I dok je ružičasta haljina “zakon” u svečanoj garderobi, u dnevnoj istaknuto mjesto pripada ružičastom odijelu. I taj se odjevni predmet može naći u raznim nijansama, kao i haljine: od pastelnoružičastog do zagasitog. Ovisno o dodacima, može se nositi u poslovnim, kao i svečanim prilikama, pa je riječ o višestruko isplativoj investiciji u garderobu.

image

Katarina Radnić Zmazek i Lana Puljić

VEDRAN PETEH CROPIX
image

Laneni sako 59,99 € C&A/ Lanene hlače 39,99 € C&A/ Torbica 379 € PINKO/ Grudnjak od čipke i tila 40,50 € te gaćice 16,50 € INTIMISSIMI/

PRESS
image

Mini haljina sa šljokicama 39,95 € ZARA/ Kraća pletena haljina od pamuka i poliestera 29,95 € ZARA/ Midi haljina od viskoze 69,99 € MANGO/ Pletena majica 29,99 € i šorc 25,99 € MANGO

PRESS

A kako je došlo vrijeme i za nabavu novog kupaćeg kostima, i tu je najbolje odabrati ružičasti model - ta se boja nametnula i u kolekcijama odjeće za plažu.

image

Gornji dio kupaćeg kostima 15,99 € i kupaće gaćice visokog struka 12,99 € C&A/ Sandale od umjetne kože 39,99 € DEICHMANN

PRESS
Linker
08. lipanj 2024 18:15