K1 i Boks

Japansko ‘čudovište‘ nastavlja pohod: Inoue doživio šok u prvoj rundi, a onda brutalno nokautirao Neryja!

Naoya Inoue i Luis Nery

 KYODO/NEWSCOM/NEWSCOM/PROFIMEDIA Kyodo/newscom/newscom/profimedia
‘Monster‘ je već u prvoj dionici meča završio na tlu, da bi onda preuzeo kontrolu nad tijekom zbivanja u ringu

Jedan od najboljih boksača današnjice, Naoya Inoue, u ponedjeljak se vratio u ring, nokautirao Luisa Neryja u šestoj rundi i tako obranio svoje IBF, WBA, WBC i WBO pojaseve, odnosno status apsolutnog prvaka u super bantam kategoriji (do 55 kilograma). "Monsteru" je ovo bila ukupno 27. pobjeda u profesionalnoj karijeri (bez ijednog poraza), a do nje je stigao nakon što se i sam našao na tlu u prvoj rundi.

Nakon minute i 40 sekundi, naime, Nery je pogodio Inouea silovitim lijevim krošeom u bradu te ga poslao u nokdaun. Sudac je uzdrmanom 31-godišnjem japanskom boksaču brojao do osam, nakon čega se ovaj pridigao i dočekao kraj prve dionice, a onda u nastavku "dodao gasa" i potpuno preuzeo kontrolu nad tijekom događaja u ringu.

Već u sljedećoj rundi prizemljio je 29-godišnjeg Meksikanca, eskiviravši njegov napad, a potom ga u kontri pogodivši lijevim krošeom. isti je udarac ponovno odsjeo na Neryjevu bradu i u petoj rundi, a što je rezultiralo novim nokdaunom u kojem se našao "Pantera". Presudna je bila šesta dionica borbe tijekom su Inoue i Nery ušli u otvorenu razmjenu, a u kojoj se bolje snašao eksplozivni Japanac, pogodivši svog protivnika s nekoliko serija udaraca, prije nego ga je pritisnuo uz konopce, a onda i završio kratkim desnim krošeom minutu i četrdeset sekundi prije isteka runde.

Bila je ovo prva "Monsterova" obrana naslova u super bantam kategoriji. Sredinom prosinca 2022. godine ujedinio je pojaseve u bantamu nokautiravši Paula Butlera, a potom prešao u višu kategoriju (do 55 kilograma) i, krajem srpnja 2023., osvojio WBC i WBO naslove dominantnom pobjedom tehničkim nokautom nad Stephenom Fultonom. Prošlu godinu zaključio je nokautom u 10. rundi protiv Marlona Tapalesa za dodavanje IBF i WBA naslova svojoj kolekciji, a sada je i zadržao status apsolutnog prvaka super bantam divizije.

Borba između Inouea i Neryja održana je na Tokyo Dome", stadionu na kojem se boksački meč nije održao još od 1990. godine, kada je James "Buster" Douglas šokirao svijet trijumfom nad Mikeom Tysonom.

Linker
06. svibanj 2024 16:58