super savjet

Ovaj proizvod koji košta manje od eura izbrisat će sve žute mrlje s daske vaše WC školjke

 ANA-O/GETTY IMAGES

Uz bakterije i vlažan zrak, kupaonice i zahodi jedni su od najprljavijih prostora u gotovo svakom kućanstvu, a gotovo da nijedna WC školjka ne ostaje bez žutih mrlja.

Srećom, obožavatelji gospođe Hinch podijelili su svoje trikove kako ih ukloniti, a vaše WC daske ponovno zasjaju kao nove. Gospođa Hinch, čije je pravo ime Sophie Hinchcliffe (32), dugo je omiljena među entuzijastima čišćenja, s oko 4,5 milijuna pratitelja na Instagramu. Prije nekoliko godina proslavila se raznim kućanskim trikovima, a sada su njezini obožavatelji pokrenuli i posvećeno čišćenje stranica na društvenim mrežama. U jednoj takvoj grupi, savjeti i trikovi gospođe Hinch Cleaning na Facebooku, član je pitao za savjet: "Kako ukloniti žutilo s daske WC školjke? Izgleda tako loše i nemam pojma kako da to riješim, a ne želim kupiti novu dasku", prenosi Krstarica

WC školjka je prostor koji najviše dolazi u kontakt s ljudima, stoga je važno održavati je čistom i higijenskom. Često izložena urinu koji ponekad zna pasti na dasku, s vremenom se prekriva gadnim žutim mrljama i neugodnim dugotrajnim mirisima.

Srećom, objava je ubrzo bila puna prijedloga, a većina je ljudi preporučivala kombinacije octa i sode bikarbone kako bi WC daske blistale kao nove.

"Daska mi je bila toliko loša da sam upotrijebio kombinaciju alkoholnog octa i sode bikarbone kako bih uklonio sve mrlje. Ispostavilo se da je to tako jeftin trik, a izgleda kao novo", otkrila je jedna osoba.

Dijeleći svoje trikove, Janice Collins je napisala: "Koristim pola šalice sode bikarbone s dovoljno octa da napravim pastu i namažem je preko WC školjke, pokrivajući obje strane. Zatim sam ostavio tako 20 minuta i uklonio žute mrlje mekom spužvom."

Ann Foster se složila i savjetovala: "Napravite pastu od sode bikarbone i octa za uklanjanje mrlja. Obavezno koristite toplu vodu jer ćete tako lakše ukloniti žute mrlje", piše The Sun.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2024 21:12