RECEPT ROBERTA HROMALIĆA

Naš poznati slastičar otkrio nam je svoj recept za najbolje klasične palačinke i kremu od pistacije

Slastičar Robert Hromalić otkrio nam je recept za palačinke koje su na nedavno održanom Palačinka Festu bile totalni hit

Kada je nedavno održan prvi Palačinka Fest u Rougemarin Parku, veliki hit bile su upravo palačinke našeg poznatog slastičara Roberta Hromalića. Radio ih je u nekoliko varijanti, s kremom od lješnjaka, tiramisu palačinke s mascarpone kremom i kavom, Creme Brulee palačinke te palačinke s kremom od pistacija.

image
Ranko Suvar/Cropix

Upravo ove posljednje bile su veliki hit među mnogobrojnim posjetiteljima pa smo Roberta Hromalića zamolili za recept kako bismo u njima mogli uživati i kada festival završi. Iako se ovog vikenda Palačinka Fest ponovno vraća u Rougemarin Park, mi vam, za svaki slučaj, u nastaku ipak ostavljamo njegov provjereni recept.

image
Bojan Haron Markicevic/

Za smjesu za palačinke:

200 g brašna

2 g soli

60 g šećera

200 g jaja

600 g mlijeka

1 štapić vanilije

80 g maslaca

Za slastičarsku kremu s pistacijom:

1000 g mlijeka

200 g šećera

150 g paste od pistacija

180 g žumanjaka

120 g gustina

180 g maslaca

Priprema:

Palačinke ispecite na klasičan način. Pomiješajte sve sastojke, pustite da kratko odstoji pa ih pecite na dobro zagrijanoj tavi na malo masnoće. Zatim napravite kremu. Mlijeko i pastu od pistacija prokuhajte do 100 stupnjeva. Šećer, gustin i žumanjke izmiješajte i prelijte s polovicom ugrijanog mlijeka. Sve zajedno konstantno miješajte. Maknite kremu s vatre i dodajte maslac. Ohladite. Kremu poslužite uz palačinke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 09:32