Trebat će vam:
4-6 svinjskih kotleta
1 žlica smeđeg šećera
3 žlice limunova soka
2 režnja češnjaka
4 žlice maslinova ulja za marinadu (plus još za pečenje i umak)
1 šaka začinskog bilja (bosiljak, origano, ružmarin)
Limunova korica
Sol i papar
Priprema:
Pomiješajte 5 žlica maslinova ulja, limunov sok, protisnuti češnjak, polovicu začinskog bilja i smeđi šećer i u dobivenu mješavinu dodajte kotlete. Pustite da tako stoje oko 2 sata u hladnjaku. Izvadite kotlete, obrišite ih papirnatim ubrusima i pustite da stoje na sobnoj temperaturi 15-ak minuta. Začinite soli i paprom pa ih uvaljajte u brašno. Na maslinovu ulju ispecite meso. Dok se meso peče, nasjeckajte ostatak začinskog bilja i pomiješajte ga s maslinovim uljem. Kada je meso gotovo, poslužite ga s dobivenim umakom i pospite s još soli. Poslužite uz prilog po želji.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....