Baš za nedjeljni ručak

Sve što nam danas treba je tanjur ove bistre juhe! Recept smo dobili u zagrebačkom restoranu poznatom po jelima od divljači

Za našeg odlaska u zagrebački restoran Mošinsky u sklopu Hotela Republika na Tuškancu, dobili smo nekoliko recepata s mesom divljači koja su nam se jako svidjela

Mošinsky Bar & Restaurant smješten u Hotelu Republika, u Nazorovoj ulici, i u vlasništvu tvrtke kćeri Hrvatskog lovačkog saveza, jedno je od onih mjesta u gradu Zagrebu koje je godinama već dobro čuvana tajna. Naime, kako smo pisali, iako u njihovu gradu, među Zagrepčanima je relativno nepoznat, baš kao i hotel u čijem se sastavu nalazi, a tamo gosti mogu uživati u jelima i proizvodima od divljači od doručka do večere i to ne onog iz uzgoja, nego samo iz lova.

image

Kuhar Ivan Krajačić i voditeljica hotela Martina Zadro otkrili su nam novitete s menija restorana Mošinsky

Berislava Picek/Cropix

U novom broju magazina Dobra hrana donosimo vam priču o ovom posebnom mjestu, a u nastavku vam nakon njihova recepta za paštetu od sporo pečenog vepra i paštetu od fazana, ostavljamo i recept za mesnu juhu chefa restorana Ivana Krajačića. Sve recepte pronađite u aktualnom broju magazina.

image
Berislava Picek/Cropix

ZLATNA KOKA

juha od fazana (za četiri osobe)

Trebat će vam:
1 fazan
4 mrkve
1 korijen celera
1 crveni luk
2 korijena peršina
šaka listova ljupčaca
šaka listova peršina
sol, papar
5 žlica ulja
15 dag glatkog brašna
1 jaje

Priprema:

Cijelog očišćenog fazana staviti kuhati u 4 l vode. Luk prepoloviti i zapeći na otvorenoj vatri.

Kad voda proključa, potrebno je odstranjivati pjenu s površine. Dinstati korjenasto povrće na 4 žlice ulja. Kad povrće omekša, dodati u lonac. Dodati i zapečeni luk te ljupčac. Popapriti, posoliti. Dok se juha kuha, napraviti ribanu kašicu. Brašno staviti u zdjelicu, dodati jaje i žlicu ulja. Umijesiti tvrdo tijesto. Staviti u frižider na pola sata. Naribati tijesto i raširiti da se prosuši. Juhu kuhati dva sata pa procijediti. Fazana narezati. Juhu vratiti na vatru i dodati ribanu kašicu. Dosoliti po potrebi i dodati sitno sjeckane listove peršina. Meso vratiti u juhu. Poslužiti vruće.

image

Dobra hrana, jesen 2024.

Fotografija: Berislava Picek/Cropix; Dizajn naslovnice: Vesna Veselić

U prodaji je novi broj magazina Dobra hrana! Šuma na tanjuru otvorila je mnoštvo tema, zanimljivih sugovornika, maštovitih recepata i preporuka... Dino Galvagno, Petra Jelenić, Ana Roš, Ana Morgan, Ana Grgić Tomić i Željka Klemenčić samo su neka od imena koja su uz nas zaslužna za ovaj broj najrespektabilnijeg, najvećeg i najuzbudljivijeg gastronomskog kolekcionarskog izdanja na više od 200 stranica!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. prosinac 2024 13:00