ŠTO KUHATI?

Kremasta riža s piletinom, gusta povrtna juha i pile s pivom favoriti su s ovotjednog menija

Osim toga, radimo i brzu pitu sa šparogama, zapečenu tjesteninu, riblje polpete i tanke sendviče

Ovog tjedna odlučili smo kuhati jednostavno, a zasitno i slasno pa vam tako u nastavku, za početak, ostavljamo recepte za brzu pitu sa šparogama i kremastu rižu s piletinom. Zatim je tu recept za jednostavnu, a baš ukusnu kremastu povrtnu juhu te zapečenu tjesteninu s rajčicom, dok krajem radnog tjedna radimo sočne riblje polpete, koje uvijek možete nadograditi po vlastitom ukusu. Za vikend smo, pak, isplanirali pripremu tortilja sa steakom i aromatičnim sirom te pile iz pećnice s pivom, koje se odlično slaže uz najrazličitije priloge.

PONEDJELJAK

Za pripremu ove pite trebat će vam tek nekoliko sastojaka, a u slučaju da vam je pri ruci i malo mladog luka ili drugog sezonskog povrća, svakako razmislite da ih ubacite u kombinaciju. Pitu poslužite uz lisnatu salatu.

BRZA PITA SA ŠPAROGAMA

image
Clarkandcompany/Getty Images

UTORAK

Kremasta riža uvijek je hit za stolom, a kada joj dodate komadiće piletine, iz tanjura će nestati još brže. Priprema nije komplicirana, a jednom kada ovo jelo skuhate, postoji velika vjerojatnost da ćete mu se poželjeti vratiti.

KREMASTA RIŽA S PILETINOM

image
Siims/Getty Images

SRIJEDA

Nema (gotovo) ništa bolje od ručka na žlicu usred radnog tjedna. Baš zato, ove srijede radimo gustu, zasitnu, kremastu juhu s povrćem. Trik je u tome da dio povrća ostavite u komadima, dio blendate u kremastu smjesu, a potom sve zajedno možete poslužiti i uz komadiće tostiranog kruha.

GUSTA PROLJETNA JUHA

image
Marianvejcik/Getty Images

ČETVRTAK

Jedno od jednostavnijih jela kojima se okrećemo kada nam se jede nešto slasno, a nemamo previše vremena je zapečena tjestenina s rajčicom. Kombinaciji dodajte mozzarellu i druge sireve po želji, sve zajedno ubacite u pećnicu, a dok je jelo već skoro gotovo, pripremite i veliku zdjelu sezonske salate.

ZAPEČENA TJESTENINA S RAJČICOM

image
Bartosz Luczak/Getty Images/istockphoto

PETAK

Za ručak petkom donosimo vam osnovni recept za riblje polpete. Osim navedenih sastojaka, u smjesu uvijek možete ubaciti i sitno sjeckani mladi luk, češnjak, ribani đumbir, čak i mrkvu. Bitno je samo da na kraju možete oblikovati lijepe polpete koje će biti jednako ukusne iz pećnice, friteze na vrući zrak i iz ulja.

RIBLJE POLPETE

image
Mizina/Getty Images

SUBOTA

Vikendom kada uhvatimo malo više vremena za kuhanje, rado se okrećemo projektima kao što je izrada vlastitih tortilja, a potom ih spajamo s najfinijim punjenjem. Ovog puta na redu su odresci koje kombiniramo s cheddar sirom i radimo najfinije tanke sendviče.

TANKI SENDVIČI S ODRESKOM

image
Lauripatterson/Getty Images

NEDJELJA

Slasno, sočno pečeno pile s pivom odličan je odabir za dobar ručak nedjeljom kada ne želite previše komplicirati. Dobro se slaže s čitavim nizom priloga, od heljde i riže, do mlinaca i krumpira, što je svakako dodatan plus.

PEČENO PILE S PIVOM

image
Gmvozd/Getty Images
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. lipanj 2024 21:58