tjedni meni

Spremite popečke od prvih tikvica, grašak s noklicama i pitu od junetine i pire krumpira

Skupili smo recepte za razna povrtna i mesna jela kojima možete nahraniti više ljudi

Sezonu tikvica otvaramo već ovog ponedjeljka, kada radimo brzinske popečke, a zatim, u utorak, kuhamo najjednostavniji umak od povrća i piletine. Posebno se veselimo srijedi, kada radimo grašak s noklicama, a i ostatak tjedna na meniju je više nego dobar ručak. Heljda s gljivama, losos sa špinatom i gulaš s teletinom samo su neka od njih. A na kraju tjedna, za nedjeljni ručak, na meniju je raskošna, slasna pita s junetinom i pire krumpirom. Sve recepte potražite u nastavku.

PONEDJELJAK

S visokim temperaturama pojavile su se i prve prave tikvice koje iskoristite za pripremu ukusnih popečaka. U njima će uživati i vaši najmlađi, možete ih poslužiti uz umak od vrhnja s malo vlasca, a možete ih nositi i na izlete u šumu, poslužiti na pikniku ili kao brzi zalogaj nakon vježbanja.

POPEČCI OD TIKVICE

image
Nellisyr/Getty Images

UTORAK

Današnji ručak možete spremiti za čas! Napravite umak od omiljenog povrća i piletine, pri kraju kuhanja dodajte mu kiselo vrhnje, a zatim sve zajedno pomiješajte s tjesteninom ili poslužite uz rižu i zdjelu salate

JEDNOSTAVNA PILETINA U UMAKU S TJESTENINOM

image
Rudisill/Getty Images

SRIJEDA

Osim što će mnoge podsjetiti na djetinjstvo, grašak s noklicama poslužit će kao pravo utješno jelo, osobito na kišne i tmurne dane kojih ovo proljeće ne nedostaje.

GRAŠAK S NOKLICAMA

image
Julia Nagy/Getty Images

ČETVRTAK

Umjesto klasičnog rižota, danas spremite heljdu s gljivama. Trebat će vam tek nekoliko sastojaka i 30-ak minuta vremena, a malo ćete unijeti svježine u svoj jelovnik.

HELJDA S GLJIVAMA

image
Nata_vkusidey/Getty Images/istockphoto

PETAK

Nabavite li neki lijepi komad lososa, spremite ga sa špinatom. Ovo jelo neće vam oduzeti previše vremena, a bit će ukusno i slasno.

LOSOS SA ŠPINATOM

image
Gbh007/Getty Images/istockphoto

SUBOTA

Ako ste danas u radnim akcijama u vrtu ili dvorištu, gulaš s teletinom će biti idealna okrepa u pauzi od čupanja korova i uređivanja vašeg vanjskog prostora.

GULAŠ S TELETINOM

image
Julia Nagy/Getty Images/istockphoto

NEDJELJA

Kada treba spremiti bogato jelo za više ljudi, pita s junetinom i pire krumpirom pravi je odabir jer će joj se svi razveseliti, osobito kada kušaju kremasti krumpir u kombinaciji s bogatim mesnim umakom.

PITA S JUNETINOM I PIRE KRUMPIROM

image
Freeskyline/Getty Images/istockphoto
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. lipanj 2024 10:38