RECEPT

JAGODE NA SLANO: Ciabatta s povrćem i jagodama

 StockFood
Omiljeno proljetno voće u slanim jelima

1 kruh ciabatta
maslinovo ulje
1 stručak vrtnih šparoga
1 vezica rotkvica
2 mozzarelle
250 g jagoda
2 - 3 grančice bosiljka
sol i papar
limunov sok
šaka pistacija
2 češnja češnjaka

StockFood

Sitno nasjeckajte pistacije i stavite ih sa strane. Očistite jagode i izrežite ih na četvrtine. Očistite šparoge, natrgajte ih na veće komade, blanširajte pa pustite da se ohlade. Operite i očistite rotkvice i tanko ih narežite. Mozzarellu narežite na kriške. U zdjelu stavite sve sastojke. Limunov sok pomiješajte s dvije žlice maslinova ulja i prelijte sastojke. Posolite, popaprite i umiješajte natrgane listiće bosiljka. Ugrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijevih. Na pleh obložen papirom za pečenje poslažite kriške ciabatte. Kad postanu žućkaste, izvadite ih, pokapajte maslinovim uljem i natrljajte češnjevima češnjaka. Po preprženim kriškama poslažite začinjeno povrće s jagodama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. prosinac 2024 00:11